Titanic znovu připlouvá do kin. Režisér k příležitosti 25 let od premiéry odtajnil záhadu dřevěných dveří

Po 25 letech v kinech opět zakotví Titanic. Tedy snímek režiséra Jamese Camerona o luxusní obří lodi, která šla ke dnu v dubnu roku 1912. Romantický příběh na pozadí této tragické události je ode dneška na filmových plátnech ve vylepšené verzi a 3D rozlišení.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kate Winslet a Leonardo DiCaprio jako Rose DeWitt Bukater a Jack Dawson ve filmu Titanic

Kate Winslet a Leonardo DiCaprio jako Rose DeWitt Bukater a Jack Dawson ve filmu Titanic | Zdroj: Falcon

Bazény, posilovnu i kadeřnictví – to všechno měli na tehdy největším zaoceánském parníku k dispozici pasažéři první třídy. Mezi ně ve filmu patří i mladá Rose. Na lodi snů, jak se Titanicu říkalo, se pozná s mladíkem z podpalubí – Jackem Dawsonem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si reportáž Adély Burešové o návratu Titanicu na filmová plátna

Lovestory, která pro jednoho z nich skončí tragicky, vynesla režiséru Jamesi Cameronovi rekordních 11 Oscarů.

Hlavní herci Leonardo DiCaprio a Kate Winsletová se sice tehdy do nominace nedostali, přišla si pro něj ale například zpěvačka Célin Dionová se skladatelem Jamesem Hornerem za ústřední píseň a hudbu, která diváky provázela po celou dobu snímku.

Záhada dřevěných dveří

Titanic sice od kritiků získal vynikající recenze, fanoušky filmu ale dlouho trápila zásadní otázka. A to, proč se Jack v závěrečné scéně nevešel na dřevěné dveře vedle Rose. Podle režiséra Jamese Camerona v tom hrál roli nejen scénář, ale také fyzika. Tvůrci je vyrobili přesně tak, aby unesly pouze jednoho člověka.

V českých kinech si diváci budou moci hollywoodský velkofilm užít i s dabingem. Hlavním hercům propůjčili v roce 1998 hlas Jitka Ježková a Michal Jagelka.

Není to poprvé, kdy se Titanic znovu objevuje v kinech. Reprízoval se už v roce 2012 a poté znovu o pět let později u příležitosti 20. výročí.

Adéla Burešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme