VIDEO: První trailer k norské verzi Tří oříšků pro Popelku. Hlavní roli hraje popová zpěvačka Astrid S.

Tvůrci norské verze pohádky Tři oříšky pro Popelku zveřejnili první trailer. Záběry odhalují, jak bude vypadat setkání prince a Popelky, a také z nich je poznat, že tvůrci vycházeli ze scénáře filmu Václava Vorlíčka z roku 1973. Hlavní roli tentokrát ztvárnila popová zpěvačka a textařka známá jako Astrid S. Premiéra je naplánovaná na 12. listopadu.

Tento článek je více než rok starý.

Oslo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Skandinávská popová hvězda a herečka Astrid Smeplassová si kvůli roli musela osvojit nové dovednosti. „Učila jsem se jezdit na koni nebo střílet z luku,“ prozradila pro NRK. Kulisy děje bude tvořit skanzen Maihaugen v Lillehammeru, v němž se nachází na 200 historických budov, uvedla agentura DPA.

Sedm zajímavostí o pohádce Tři oříšky pro Popelku, které jste nevěděli

Číst článek

Režie oblíbené pohádky se na severu Evropy ujala herečka a filmařka Cecilie Mosliová, která hrála například v seriálu Mammon.

Původní filmový scénář Františka Pavlíčka, který zrežíroval Václav Vorlíček, pak předělali Anna Bache-Wiigová, Karsten Fullu, Kamilla Krogsveená, Siv Rajendram Eliassenová. Tři oříšky pro Popelku jsou adaptací pohádky bratří Grimmů.

Norové dokonce po režiséru Vorlíčkovi už dříve chtěli, aby remake pohádky natočil s místními herci, ten ale odmítl. „Přijel jsem do Osla, a když jsem viděl tamní děvčata, uvědomil jsem si, že tam žádnou druhou Libušku nenajdu,“ řekl před dvěma lety Radiožurnálu.

Původní snímek z roku 1973, který vznikl v československé a východoněmecké koprodukci, se v Česku, Německu i Norsku stal kultovní klasikou s početnou obcí fanoušků.

dok Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme