Marhoul chystá v Hollywoodu film o senátoru McCarthym. ‚Herecké obsazení bude velké,’ slibuje

Režisér Václav Marhoul pronikl do Hollywoodu. Chystá film o známém, neblaze proslulém republikánském senátorovi Josephu McCarthym. „Jako pro režiséra je to pro mě možnost jít dál a natočit žánrově absolutně jiný film – to je něco, na čem chci bazírovat - nikdy netočit něco, co už jsem udělal,” řekl Českému rozhlasu Vltava. Do světa amerického filmu se dostal i díky snímku Nabarvené ptáče.

Tento článek je více než rok starý.

Audio Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Režisér Václav Marhoul

Režisér Václav Marhoul | Foto: Piroschka van de Wouw | Zdroj: Reuters

„Nabarvené ptáče mi úplně změnilo život. Doslova a do písmene ve všech aspektech,” řekl Marhoul Českému rozhlasu Vltava.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reportáž o přípravě filmu, který se týká senátora McCarthyho

„Jeden z nich je ten, že díky úspěchu Nabarveného ptáčete v Americe. Díky tomu, že se dostalo na oscarový short list a tak dále, tak jsem dostal nabídku od Creative Artist Agency v Los Angeles, že mě budou zastupovat,“ popsal.

Režisér připravuje s americkými producenty nadčasový příběh o ambicích a touze i za cenu, že ublížíte i nejbližším přátelům. Senátor McCarthy se do dějin zapsal svými nepodloženými konspiračními teoriemi a obviněními, které spoustě lidem znepříjemnily život.

‚Velkou hvězdu jsme ztratili‘

Marhoul už také komunikuje s herci, které vybírá na hlavní postavu. „Herecké obsazení by na McCartyho mělo být opravdu velké. To by měli být přední ‚ačkoví‘ herci. Zaprvé si museli přečíst scénář a potom taky chtěli vidět Nabarvené ptáče,” řekl.

Marhoulovo Nabarvené ptáče sbírá další ceny, zvítězilo na středoevropské přehlídce 3KinoFest

Číst článek

„Nicméně se nám to kvůli covidu zkomplikovalo. Velkou hvězdu jsme asi před třemi týdny ‚ztratili‘. Začínáme znovu. V tuto chvíli je v jednání další herec,” dodal.

Scénář nového snímku už je hotový - filmový štáb a herci si ho ale procházejí na dálku přes videokonference. „McCarthy je pro mě obrovská výzva. Jako pro režiséra je to pro mě možnost jít dál a natočit žánrově absolutně jiný film - to je něco, na čem chci bazírovat - nikdy netočit něco, co už jsem udělal,” vysvětlil.

Režisér Václav Marhoul připouští, že by přípravy na nový snímek mohly začít v létě, musí se ale uklidnit situace kolem koronaviru - a to nejen v Česku, ale i ve Spojených státech.

Tomáš Pilát, Jiří Štefl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme