Zemřel oscarový herec Martin Landau. Byl hvězdou filmů Alfreda Hitchcocka i Woodyho Allena

Ve věku 89 let zemřel americký oscarový herec Martin Landau. Zahrál si ve filmech jako Na sever severozápadní linkou Alfreda Hitchcocka nebo Zločiny a poklesky Woodyho Allena. Svého jediného Oscara dostal v roce 1994 za vedlejší roli ve snímku Ed Wood, kde pod vedením režiséra Tima Burtona ztvárnil postavu maďarské herecké hvězdy němé éry Bely Lugosiho.

Tento článek je více než rok starý.

Los Angeles (USA) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Herec Martin Landau

Herec Martin Landau | Foto: Suzanne Plunkett | Zdroj: Reuters

Landau se proslavil také učinkováním v seriálu Mission: Impossible, který mu v roce 1968 vynesl Zlatý glóbus pro nejlepšího televizního herce.

Jak uvedla DPA, zemřel herec už v sobotu "po neočekávaných komplikacích" v nemocnici v Los Angeles, agentuře to bez dalších podrobností řekl informovaný zdroj.

Martin Landau si během kariéry trvající šest desetiletí zahrál ve více než stovce filmů a více než tuctu televizních seriálů. Mezi fanoušky sci-fi seriálu Star Trek je však také známý díky roli, kterou odmítl, totiž roli pana Spocka, důstojníka hvězdné lodi USS Enterprise s typickýma špičatýma ušima.

„Pracovat s Martinem Landauem na Ed Woodovi byla radost. Jak talentovaný, milý a šlechetný herec," napsala na twitteru herečka Patricia Arquetteová. Zármutek vyjádřili také Alec Baldwin nebo William Shatner.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme