Zemřel herec Robert Foster. Role v Tarantinově Jackie Brownové mu vynesla nominaci na Oscara

V kalifornském Los Angeles v pátek zemřel americký herec Robert Foster, nominovaný v roce 1997 na Oscara v kategorii nejlepší herec ve vedlejší roli za film Jackie Brownová režiséra Quentina Tarantina. Foster, kterému bylo 78 let, zemřel na rakovinu, oznámil server týdeníku Variety.

Tento článek je více než rok starý.

Los Angeles Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Herec Robert Foster

Herec Robert Foster | Zdroj: Profimedia

Robert Foster, který si zahrál ve stovce filmů, začal svoji kariéru v divadlech na Broadwayi.

V roce 1967 mu režisér John Huston svěřil roli ve filmu Páv se zlatým okem, kde hrál s Elizabeth Taylorovou a Marlonem Brandem.

Do povědomí diváků se dostal díky roli v detektivním seriálu televize NBC Banyon v letech 1972-73. Foster se objevoval hlavně v hororových a akčních filmech, mimo jiné ve snímcích Černá díra z roku 1979, Mstitelé (1983) nebo The Banker (1989).

Zlom v jeho kariéře znamenala role v Tarantinově snímku Jackie Brownová, kde ztvárnil roli finančního agenta Maxe Cherryho. Oscar za vedlejší roli, na nějž byl Foster nominován, ale tehdy připadl Robinu Williamsovi za film Dobrý Will Hunting.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme