Nejhorší herecký výkon roku nechtěně předvedl Trumpův právník v pokračování Borata

Vítězem jedné z kategorií anticen Zlatá malina pro nejhorší filmy se letos stal právník amerického exprezidenta Donalda Trumpa Rudy Giuliani, který nedobrovolně ztvárnil jednu z rolí v pokračování satiry Borat. Několik trofejí získal i snímek Music, za který dostala Zlatou malinu jeho režisérka, zpěvačka Sia, i představitelky hlavních rolí - Kate Hudsonová a Maddie Zieglerová.

Tento článek je více než rok starý.

Los Angeles Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Giuliani padl loni do pasti britského komika Sachy Barona Cohena, který za ním poslal falešnou novinářku a nechal ho přitom natáčet skrytou kamerou. Maria Bakalova, která ve filmu vystupuje jako reportérka, co se zajímá o Trumpovu reakci na pandemii covidu-19, na závěr scény právníka pozvala na skleničku a sundala mu mikrofon.

Borat podruhé ‚nakoukává do americké kultury‘. Snaží se přesvědčit diváky, aby přišli k volbám

Číst článek

Giuliani si pak lehl na postel a začal si sahat do kalhot, když do pokoje vtrhl Borat a křičel: „Je jí patnáct, je pro tebe příliš stará!“

Právník Giuliani dostal Zlatou malinu za herecký výkon ve vedlejší roli, nejhorším hercem v hlavní roli byl vyhlášen Mike Lindell, šéf americké firmy na výrobu lůžkovin. Ten natočil dokument Absolute Proof (Konečný důkaz), v němž se snažil dokázat tezi o manipulacích u amerických prezidentských voleb. Jeho snímek získal i hlavní cenu.

Vítězi dalších kategorií se stala americká rodinná komedie Dolittle o lékaři (Robert Downey Jr.), který umí mluvit se zvířaty, a polské erotické drama 365 dní z produkce Netflixu.

Ceny za nejhorší snímky a herecké počiny každoročně uděluje nadace Golden Raspberry Awards, která má něco přes 1000 členů a volí z nominovaných vítěze online.

PŘEHLED VÍTĚZŮ ZLATÝCH MALIN ZA ROK 2020

Nejhorší snímek
Absolute Proof

Nejhorší herec v hlavní roli
Mike Lindell (Absolute Proof)

Nejhorší herečka v hlavní roli
Kate Hudsonová (Music)

Nejhorší herec ve vedlejší roli
Rudy Giuliani (Borat Subsequent Moviefilm)

Nejhorší herečka ve vedlejší roli
Maddie Zieglerová (Music)

Nejhorší filmová kombice
Rudy Giuliani a jeho zip u kalhot (Borat Subsequent Moviefilm)

Nejhorší režie
Sia (Music)

Nejhorší scénář
365 dní

Nejhorší remake, sequel nebo rip-off
Dolittle

Speciální ocenění
Rok 2020 jako nejhorší kalendářní rok ze všech

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme