Představitel Gluma 11 hodin v kuse předčítal z Hobita. Živým přenosem vybral přes osm milionů na charitu

Více než 280 tisíc liber (přes 8,5 milionu Kč) darovali lidé na charitativní účely při páteční benefiční iniciativě britského herce Andyho Serkise. Muž, který ve filmech podle příběhů J. R. R. Tolkiena ztvárnil postavu Gluma, naživo přečetl celý román Hobit, přičemž alespoň část četby sledovalo na internetu více než 650 tisíc lidí. Informovala o tom v sobotu britská média.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Britský herec Andy Serkis, představitel Gluma z trilogie Pán prstenů.

Britský herec Andy Serkis, představitel Gluma z trilogie Pán prstenů. | Foto: Gage Skidmore | Zdroj: Wikimedia Commons | CC BY 2.0

Četbu knihy, která má v závislosti na vydání i několik set stránek, zvládl Serkis podle zpravodajského webu BBC za necelých 11 hodin. Používal při tom různé hlasy pro jednotlivé postavy, včetně dobře známého ztvárnění Gluma. „Hobbitathon“ přerušilo jen několik přestávek na toaletu a také dopolední dvě minuty ticha na počest obětí druhé světové války.

Lidé mohli Serkisovo úsilí sledovat na serveru YouTube a crowdfundingovém serveru GoFundMe, kde nakonec příspěvky diváků překonaly původně stanovený cíl 100 tisíc liber. Vybrané peníze půjdou na pomoc britskému státnímu zdravotnictví a charitativní organizaci Best Beginnings, která pomáhá rodinám s čerstvě narozenými dětmi.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme