HBO napadli hackeři. Získali údajně scénář k dalšímu dílu Hry o trůny

Televizi HBO napadli hackeři a tvrdí, že získali epizody některých seriálů a scénář k ještě neodvysílané epizodě seriálu Hra o Trůny. Společnost únik dat potvrdila, ale detaily o tom, co hackeři skutečně získali, si zatím nechává pro sebe.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Začíná sedmá série Hry o Trůny. Na fotce Harington na premiéře v LA.

Začíná sedmá série Hry o Trůny. Na fotce Harington na premiéře v LA. | Zdroj: Reuters

Podle serveru Entertainment Weekly, který přišel s informací jako první, získali kybernetičtí lupiči ze serverů HBO 1,5 terabytu dat. Pro představu to je asi 750 hodin filmů ve vysoké kvalitě.

Údajně obsahují například neodvysílané epizody seriálů Hráči a Pokoj 104 a taky scénář k epizodě sedmé řady seriálu Hra o Trůny, která se má vysílat příští týden.

Hra o trůny, nákladná televizní sága, která mění podobu televize

Číst článek

Data už hackeři prý umístili na internet. V zásobě toho ale mají mít víc. Společnost HBO únik dat oficiálně potvrdila. Oznámila ale jen, že hackeři ukradli některá data, která se týkají programu a detaily o ukradených seriálech nekomentovala.

Za útokem ale může být i touha po zisku a hackeři by mohli kabelovou televizi vydírat. To se stalo v dubnu streamovací službě Netflix. Hackeři jí tehdy ukradli dosud neodvysílanou sezónu populárního seriálu Orange is the New Black a chtěli po Netflixu výkupné.

Když společnost odmítla peníze zaplatit, hackeři díly zveřejnili na internetu. S úniky dat má zkušenosti i HBO. V roce 2015 hackeři a zveřejnili první čtyři díly páté série Hry o Trůny ještě před odvysíláním.

Firma proti pirátskému šíření svého obsahu dlouhodobě bojuje. Letos bude dokonce posílat varovné dopisy lidem, kteří si Hru o Trůny nelegálně stáhli.

Matěj Štýs Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme