'Hořící pařez vzplane potřetí.' Brněnská městská policie oslaví 25 let speciálním vydáním básní

Brněnští městští strážníci si pro své fanoušky připravili vánoční překvapení. Oslavy 25 let své existence završí rozšířeným vydáním básnické sbírky Hořící pařez. Básně vznikly na motivy tiskových zpráv policie v roce 2014.

Tento článek je více než rok starý.

Brno Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Limitovaná edice sbírky Hořící pařez

Limitovaná edice sbírky Hořící pařez | Foto: repro Facebook, Městská policie Brno, oficiální stránka

Tiskové zprávy Městské policie Brno upoutaly dvojici nadšenců – Marka Pichu a Kateřinu Čadovou - už v roce 2014. Výňatky ze 156 nejzajímavějších příběhů proto poskládali do veršů a na webu Startovač.cz následně vybrali částku potřebnou k vytištění knížky.

„Líbilo se nám, jakým stylem na tiskovém oddělení Městské policie Brno případy píšou. Nejde jen o suché svodky s očesanými údaji, ale o barvité popisy se spoustou detailů,“ vysvětlil Marek Picha. 

dopadli mladíka který odhazoval ponožky a zkusil prchnout tramvají

přivolaní strážníci se ujistili že je žena v pořádku a že hrob už nehoří

Po zhotovení sbírky zbylo bezmála čtyřicet tisíc korun, které iniciátoři projektu věnovali opuštěným zvířatům v útulku brněnských strážníků.

„Nesmějeme se strážníkům, ale naopak spolu s nimi. Baví nás, co vše se v Brně děje a jak je možné o tom zajímavě informovat. Nevím o tom, že by tohle dokázali jinde v republice,“ dodal.

Nyní se strážníci rozhodli vydat mimořádnou edici sbírky. Hořící pařez vzplane potřetí," informovali v pátek na svém webu. Městská policie slaví 25 let své novodobé existence, kniha je proto rozšířená o 25 nových básní. Publikaci doplňují i dvě nové kresby ilustrátorky Aleny Oswaldové (vystupující pod pseudonyme Brunhilda).

dbr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme