Rapper 21 Savage byl zatčen. Podle imigračních úřadů je jeho identita smyšlená a má 13 let prošlé vízum

Americké imigrační úřady zatkly atlantského rappera 21 Savage. Tvrdí, že jeho identita je smyšlená a ve skutečnosti jde o britského občana, kterému v roce 2006 vypršelo vízum a ve Spojených státech zůstal nelegálně. Šestadvacetiletý hudebník, jehož jmění se díky úspěchům v posledních třech letech odhaduje na v přepočtu 150 milionů korun, zatím zůstává ve vazbě a čeká na rozhodnutí soudu. V případě odsouzení mu hrozí deportace.

Atlanta Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Americký rapper 21 Savage na předávání cen MTV Video Music Awards 2018

Americký rapper 21 Savage na předávání cen MTV Video Music Awards 2018 | Zdroj: Reuters

Atlantský rapper 21 Savage – vlastním jménem Shayaa Bin Abraham-Joseph – přišel do Spojených států v červnu 2005 ve věku dvanácti let, a když mu o rok později vypršela víza, ze země již neodešel, informovaly úřady.

Mluvčí amerického ministerstva vnitřní bezpečnosti řekl, že je rapper držen ve vazbě a čekají ho další soudní procedury. „Celý jeho veřejný obraz je falešný,“ citovala CNN mluvčího.

Rapperova právnička Dina LaPolt serveru TMZ řekla, že se jej snaží dostat z vazby, zatímco prý spolupracují s úřady, aby „vyjasnili všechna případná nedorozumění“.

„Pan Abraham-Joseph je hrdina pro mladé lidi v této zemi – převážně v Atlantě. Aktivně pomáhá řešit komunitní problémy, pomáhá vzdělávat neprivilegovanou mládež v otázkách financí,“ uvedla právnička.

Přestože byl v roce 2014 usvědčen z několika drogových deliktů, v Atlantě je znám jako častý přispěvatel na různé charitativní projekty. Sám navíc financuje kampaň, která děti v atlantských školách učí finanční gramotnosti.

Putin o rapu: Jestliže je nemožné to zastavit, musíme to řídit a kontrolovat

Číst článek

Nové album i incidenty z mládí

21 Savage dříve v rozhovorech pro americká média popsal své dětství v Atlantě. V interview s magazínem Fader v roce 2016 řekl, že poprvé viděl zbraň, když mu bylo osm let, i když neupřesnil, kde se incident odehrál – zda ve Spojených státech či v Británii.

Ve stejném rozhovoru také řekl, že byl v Atlantě vyloučen ze školy. Podle jeho slov mu mělo být 12 či 13 let. Důvodem pro vyloučení bylo, že do školy přinesl střelnou zbraň.

Rapper je na vrcholu své hudební kariéry. Před několika týdny vydal mimořádně populární album I Am > I Was, které je kritiky chváleno jako vyspělé a dostalo se do top 10 žebříčku Billboard 200. Jeho texty často popisují násilné chování – kuplířství, pašování a prodej drog či držení zbraní.

Atlanta je v posledních letech centrum moderního hip-hopu nejen v USA, ale i v celém světě. Sám 21 Savage je poté s rappery jako Future či Young Thug anebo skupinou Migos považován za jednoho z nejvýznamnějších rapových umělců nové vlny.

jgr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme