Zemřel kytarista švédské skupiny ABBA Lasse Wellander. Bylo mu 70 let

Ve věku 70 let zemřel dlouholetý kytarista švédské skupiny ABBA Lasse Wellander, informovala v pondělí agentura DPA. S kapelou nahrál několik alb a absolvoval mnohá turné. Hudebník podle prohlášení rodiny v pátek podlehl rakovině.

Uppsala Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Wellander, multiinstrumentalista a producent, začal hudební kariéru už v 16 letech. Od té doby spolupracoval s řadou umělců, a to jak ve studiu, tak na turné i při televizních vystoupeních.

Se švédskou skupinou ABBA spolupracoval poprvé v roce 1975 a od té doby se stal jejím hlavním kytaristou. Pracoval například na hitech jako Knowing Me, Knowing You, Thank You for the Music nebo The Winner Takes It All.

Skupina Wellanderovi na svém instagramu v pondělí vyjádřila poctu jako „drahému příteli, zábavnému chlapíkovi a znamenitému kytaristovi“.

„Kreativita, kterou ve studiu přispíval, byla ohromně důležitá, stejně jako neotřesitelný kytarový um na pódiu. Truchlíme nad jeho tragickou a předčasnou smrtí a vzpomínáme na jeho milá slova, smysl pro humor i hudební brilantnost,“ uvedla švédská kapela.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme