Bývalý bubeník AC/DC Phil Rudd zrušil evropské turné. Česko přijde o pět koncertů

Bývalý bubeník legendární australské skupiny AC/DC Phil Rudd na poslední chvíli zrušil nadcházející evropské turné své kapely včetně několika koncertů v České republice. Jménem organizátorů to ve čtvrtek oznámila Kateřina Hlavinková. Důvody zrušení manažer hudebníka nesdělil. Lidé, kteří už si na tuzemské koncerty koupili lístky, dostanou vstupné zpět v plné výši.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bývalý bubeník AC/DC Phil Rudd

Bývalý bubeník AC/DC Phil Rudd | Zdroj: Fotobanka Profimedia

„Do konce tohoto týdne zveřejníme možnost vrácení vstupného na jednotlivé koncerty u všech předprodejních míst,“ uvedla.

Koncert AC/DC v Praze sledovalo 60 tisíc lidí, zážitek kazilo jen placení u stánků

Číst článek

Evropské turné uskupení Phil Rudd & His Band bylo plánováno na květen a červen. V Česku měl už ve čtvrtek večer vystoupit v Teplicích a v pátek v Jablunkově, příští týden pak v klubech v Plzni, Českých Budějovicích a Praze.

„Další informace bohužel v této věci nemáme, jelikož manažer Phila Rudda Alan Bellman se všemi organizátory evropských koncertů aktuálně řadu dní nekomunikuje,“ dodala Hlavinková.

Rudd byl členem AC/DC v letech 1975 až 1983 a 1994 až 2015. Se slavnou kapelou také ještě stihl nahrát jejich poslední album Rock Or Bust.

Zemřel kytarista a spoluzakladatel AC/DC Malcolm Young. Naposledy s kapelou hrál v roce 2014

Číst článek

Na předloňském koncertu AC/DC v pražských Letňanech ho kvůli jeho problémům se zákonem nahradil Chris Slade. V listopadu 2014 byl totiž Rudd obviněn z pokusu o zorganizování vraždy, ale byl propuštěn pro nedostatek důkazů. V platnosti však zůstalo jeho obvinění za vyhrožování smrtí a držení drog.

Čtyřiašedesátiletý hudebník má mnoho obdivovatelů i mezi svými kolegy. „Je mi absolutním hrdinou a vzorem. Přestože zní rytmika AC/DC jednoduše, bylo pro mě vždycky těžké zahrát jako Phil Rudd,“ uvedl například Christoph Schneider ze skupiny Rammstein.

Skupina AC/DC vznikla v roce 1973 a jsou držiteli Grammy a dalších hudebních cen.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme