Americká zpěvačka Anastacia vyrazila na evropské turné. V pátek vystoupí i v Praze

I ve svých 54 letech si stále připadá jako mladá holka, která randí s muzikou. I to o sobě říká americká zpěvačka Anastacia. Se svým drsně sametovým hlasem si získala fanoušky po celém světě. V pátek zazpívá i těm z Česka. Vystoupí totiž v pražském O2 universum.

Praha/New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Do Prahy Anastacia zamíří v rámci svého evropského turné

Do Prahy Anastacia zamíří v rámci svého evropského turné | Zdroj: Profimedia

Rok 1998, hudební televize MTV a také soutěž amatérů, ve které se snažila zabodovat tehdy ještě neznámá Anastacia Lyn Newkirková. S přehledem se dostala až do finále a v roce 2000 už debutovala se svým albem Not That Kind.

Anastacia svoji cestu k mikrofonu začala na newyorské umělecké škole na Manhattanu, kde se zajímala především o tanec. Právě toho využívá i ve své bohaté hudební kariéře. Nahrála sedm studiových desek – mimo jiné i s tanečními hity.

Své zapálení pro hudbu Anastacia nikdy neztratila, a to i přes to, že jí už ve třinácti letech lékaři diagnostikovali Crohnovu chorobu, tedy zánětlivé onemocnění trávicího ústrojí.

„Je to něco, co mě udělalo silnější. Jsem opravdu velmi šťastná, že můžu dělat to, co dělám – že můžu každý den zpívat. Dávám do toho opravdu všechno. Jsem vděčná za to, že se každý den můžu dívat na oblohu a být tam, kde jsem,“ řekla Anastacia v MTV na začátku své hudební kariéry.

Boj s rakovinou

V roce 2003 pak bojovala s rakovinou prsu. Zpěvačka okamžitě založila také nadaci pro ženy na výzkum tohoto typu rakoviny. Hned po ukončení léčby ale šla do studia.

Stejnojmenné album Anastacia nahrála v roce 2004. O deset let později si ale diagnózu od lékařů vyslechla podruhé. A musela zrušit své evropské turné. I v té době ale boj s rakovinou vyhrála. A právě to se odrazilo i na páté studiové desce Resurrection, což v překladu znamená Vzkříšení.

Ještě před pražským koncertem v roce 2009 předala šek na padesát tisíc korun onkologické klinice pražské Všeobecné fakultní nemocnice. A dobrými skutky je Anastacia pověstná. Podobné gesto neudělala poprvé a zřejmě ani naposled.

Jiří Štefl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme