Zemřel zakládající člen kapely Depeche Mode Andrew Fletcher. Klávesistovi bylo 60 let

Ve věku 60 let zemřel Andrew Fletcher, klávesista a zakládající člen britské skupiny Depeche Mode. Ve čtvrtek večer o tom informovala skupina na sociálních sítích.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Andrew Fletcher, klávesista a zakládající člen britské skupiny Depeche Mode

Andrew Fletcher, klávesista a zakládající člen britské skupiny Depeche Mode | Zdroj: Profimedia

„Jsme šokováni a plní zdrcujícího smutku z předčasného skonu našeho drahého kamaráda, člena rodiny a kolegy z kapely Andyho ‚Fletche‘ Fletchera,“ napsala skupina v prohlášení.

Do rokenrolové síně slávy byla uvedena Houstonová i Depeche Mode, ceremoniál přenášelo HBO

Číst článek

„Fletch měl skutečně zlaté srdce a vždycky tu byl, když jste potřebovali podporu, popovídat si, zasmát se nebo si dát studenou pintu. Soucítíme s jeho rodinou a prosíme vás, abyste na ně mysleli a respektovali jejich soukromí v této těžké době,“ dodali zbylí členové kapely.

Fletcher se narodil v roce 1961 v Nottinghamu a přestěhoval se do Basildonu, kde koncem 70. let založil spolu s Martinem Gorem a Vincem Clarkem skupinu Composition Of Sound. Po přijetí zpěváka Davida Gahana se přejmenovali na Depeche Mode a kvarteto se proslavilo hity jako New Life nebo Just Can't Get Enough.

Po odchodu Clarka, který založil Yazoo a poté Erasure, se Gore stal hlavním skladatelem a kapela zaznamenala na přelomu 80. a 90. let obrovský mezinárodní úspěch s písněmi Personal Jesus, Enjoy The Silence a I Feel You. V roce 2020 byla kapela uvedena do Rokenrolové síně slávy.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme