Ahoj, jak je, ptali se Bastille na koncertě v Praze. Autoři megahitu Pompeii zahráli i svůj první singl

Dokážou přilákat fanoušky na světových hudebních festivalech jako Glastonbury nebo Sziget. Své největší hity teď zazpívali i v pražských Holešovicích. Britská čtveřice Bastille přivezla do metropole i nové písně z desky Give Me the Future a s fanoušky mluvila česky.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dan Smith, zpěvák britské indie-rocková skupiny Bastille

Dan Smith, zpěvák britské indie-rocková skupiny Bastille | Zdroj: Profimedia

Když někomu řeknete, že jdete na koncert kapely Bastille, zcela jistě, pokud nejde o věrného fanouška, bude následovat otázka: „A to je kdo?“ Když ale k názvu kapely přidáte i megahit Pompeii, kterým Bastille v roce 2013 dobyli světový rozhlasový éter, tak už bude všem jasno, o jakou skupinu jde.

Ještě před samotným koncertem měla ale asi stovka skalních posluchačů možnost přihlížet takzvanému soundchecku – tedy zkoušce, při které si kapela nastavila mikrofony a hlasitost hudebních nástrojů.

Nechyběla ani možnost se Bastille zeptat na pár otázek. A došlo i na jídlo. V Česku jim prý moc chutná guláš, ale i místní trdelník.

Britská čtveřice ve středu večer představila i českým fanouškům své slavné hity i aktuální písně z desky Give Me the Future, která vyšla letos v únoru. Právě písněmi Stay Awake? a Give Me the Future celý večer začal.

Hudební ceny MTV ovládla zpěvačka Taylor Swiftová. Dvě sošky si odnesli Nicki Minaj a David Guetta

Číst článek

Tématem nové desky jsou technologické možnosti a hrozby budoucnosti. Kapela v textech kritizuje například neetické obchodování s daty uživatelů sociálních sítí.

Hned po úvodní části vystoupení zpěvák Dan Smith oslovil publikum v češtině. Za výkřiky „Ahoj“ a „Jak je?“ sklidil u fanoušků velký potlesk. Ostatně tyto jednoduché věty měl možná naučené už z předchozího letošního koncertu u nás. V létě totiž bavil i na havířovských slavnostech.

Na koncertu v pražských Holešovicích zazněl v akustické verzi i první singl Bastille s názvem Flaws z roku 2011.

‚Blýská se na lepší časy.‘ Kabáti ve vyprodané O2 areně předvedli velkolepou show

Číst článek

Bastille vznikli v roce 2011, tedy ještě před nástupem dnes již oblíbených hudebních streamovacích služeb. Jejich cesta k fanouškům tak šla ještě klasickou cestou přes rádio.

Songy Bastille začal hrát britský moderátor Alex Baker ve své show a hned na to se staly populární i na internetových portálech jako MySpace a YouTube.

Následovalo vystoupení na známém britském festivalu Glastonbury, kde v roce 2013  vystupovali s debutovou deskou.

Fanouškovská základna Bastille dál raketově rostla a začaly přibývat i nominace na hudební ceny. Mezi nimi samozřejmě ty nejznámější – Grammy a Brit Awards. Právě Brit Awards jednou Bastille i vyhráli.

Jiří Štefl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme