Československý festival na Staroměstském náměstí návštěvníkům nabízí nejen hudební zážitek

Hudebním vystoupením smyčcového uskupení Unique Quartet v sobotu začal na pražském Staroměstském náměstí Československý festival při příležitosti 100. výročí vzniku Československa. Na návštěvníky čekají kromě hudebních vystoupení také stánky s řemeslnými výrobky nebo prezentace jednotlivých krajů České republiky a Slovenska. Akce se bude konat také v neděli 9. září. Sobotní program zakončí ve 20.30 vystoupení Vladimíra Mišíka a Etc...

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na Staroměstském náměstí v sobotu začal Československý festival.

Na Staroměstském náměstí v sobotu začal Československý festival. | Foto: Československý festival | Zdroj: Facebook Československý festival

„Cílem festivalu je představit tradice, kulturu, řemesla a další oblasti života v České a Slovenské republice. Program připravujeme tak, aby se nenudili děti ani dospělí, Češi, Slováci ani cizinci,“ uvedl šéf organizačního výboru oslav Jiří Král.

Dvořákova Praha nabídne slavná i méně uváděná díla. Některé koncerty odvysílá Vltava

Číst článek

Vedle pomníku Mistra Jana Husa tak vyrostlo pódium, na kterém se vystřídá v sobotu i v neděli řada umělců. Kromě Mišíka si lidé budou moci v sobotu poslechnout například Spirituál kvintet, kapelu Honzy Křížka.

V neděli pak vystoupí mimo jiné Kamil Střihavka, Patrola Šlapeto a festival zakončí Žlutý pes. Připraveny jsou i módní přehlídky.

Po obvodu náměstí pak organizátoři rozmístili stánky, ve kterých si mohou lidé koupit rukodělné a řemeslné výrobky například od brašnáře nebo z tkalcovské dílny.

Ve stáncích se rovněž mohou seznámit s kraji jak Česka, tak Slovenska. To se kromě Staroměstského náměstí prezentuje také v prostorách Betlémské kaple, kde na návštěvníky čeká dobové holičství či módní salon.

Pochutnat si lidé mohou na vínech a slovenských specialitách z celkem 16 oblastí.

Součástí akce je i třetí ročník festivalu Wine & Art, který spojuje víno a výtvarné umění.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme