Český rozhlas letos slaví 100 let. U příležitosti kulatého výročí vystoupí v Praze desítky hudebníků

Rozhlasovému vysílání u nás je letos 100 let. Posluchači se můžou těšit i na speciální několikahodinový koncert v Riegrových sadech v Praze. Vystoupí na něm Mirai, Lenka Filipová nebo Aneta Langerová.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český rozhlas

Český rozhlas | Foto: Khalil Baalbaki | Zdroj: Český rozhlas

Na venkovním sportovišti v Riegrových sadech v Praze pobíhá pár sportovců. Za tři měsíce tady ale bude mnohem rušněji. Na obrovském pódiu budou hrát a zpívat desítky hudebníku a to pro tisíce diváků, kteří přijdou oslavit 100 let rozhlasového vysílání u nás.

„Jednak vstoupí kapela Bandjeez, která s Kateřinou Marií Tichou a Miraiem Navrátilem připomenou zpěváka Davida Stypku. Zahraje a zazpívá i Lenka Filipová. Symfonický orchestr Českého rozhlasu pak doprovodí Petra Maláska a sólisty. Mezi nimi bude například Dagmar Pecková, Aneta Langerová nebo Michal Kocáb,“ říká hudební dramaturg Radiožurnálu a také celého koncertu Petr Král.

Celý program bude rozdělený na několik bloků. Ve 20 hodin a 15 minut se pomyslně všichni diváci a posluchači přenesou do pražských Kbel, kde v ten okamžik - ve skautském stanu - začalo pravidelné rozhlasové vysílání u nás.

První interpretem na vlnách Českého rozhlasu bude Marek Ztracený. Po něm vystoupí kapely Mirai a Chinaski.

„Český rozhlas je náš věrný parťák na cestách. Přejeme mu hodně spokojených posluchačů a dalších minimálně sto let. Už ladíme playlist písní, které na koncertu zahrajeme. Budou to určitě naše největší hity,“ doplňuje ke koncertu frontman Chinaski Michal Malátný.

Celý koncert bude zdarma. Podle dramaturga Petra Krále intepreti s nabídkou vystoupit na oslavě tak významného výročí neváhali.

„Velice rádi kývli a rádi příjdou rozhlasu zahrát. Chystáme i několik dalších překvapení - hudebních i nehudebních. Ale o těch bych ještě nemluvil,“ uzavírá Král.

Oslavy 100 let rozhlasu začnou v Riegrových sadech ve čtvrtek 18. května po 18. hodině. Program živě uslyší i posluchači Radiožurnálu, Dvojky a regionálních stanic Českého rozhlasu.

Jiří Štefl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme