Fonotékou Českého rozhlasu se rozezněl hyperpop. Toyota Vangelis v první Fonosession

Radio Wave od 1. března spustilo novou sérii živých vystoupení z fonotéky Českého rozhlasu, v jejímž depozitáři se nachází zvukové snímky na více než 170 000 analogových i digitálních nosičích. V jejich obklopení se před kamerami jako první ocitl hudebník s futuristickým soundem Toyota Vangelis. „Má to vibe, to místo, hezky nasvícený, vůně těch starejch archivních materiálů... no, dobrý,“ říká po natáčení první Fonosession.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V příštích týdnech a měsících v rámci nového formátu Fonosession Radio Wave nabídne záznamy živých vystoupení několika producentských a DJských talentů, jejichž hudební tvorbu spojují hyperpopové tendence. Digitální písničkář Václav Peloušek alias Toyota Vangelis z hudebního kolektivu Future Jiskří v rozhlasové fonotéce představil materiál ze svého čerstvě vydaného dlouhohrajícího debutu Výklopný světlomety, na němž se producentsky podílel také Oliver Torr.

Na Toyotu Vangelise sice prostředí fonotéky Českého rozhlasu svým specifickým geniem loci dýchlo, sám ale prý sklony k tomu archivovat věci doma nemá. „Mě to hrozně znervózňuje, tyhle věci. Hlavně třeba skladování cédéček a tak dál,“ říká.

Křest desky Výklopný světlomety proběhl ve středu 1. března, v pražském klubu Bike Jesus. Dalšího se fanoušci můžou zúčastnit v úterý 14. března v brněnském Kabinetu Múz.

Všechny díly Fonosession jsou k vidění na YouTube Radia Wave.

Jan Jaskmanický Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme