Český rozhlas zve na koncert do Riegrových sadů. Oslavit 100. narozeniny přijdou Langerová i Mirai

Aneta Langerová, Chinaski nebo Lenka Filipová vystoupí 18. května v pražských Riegrových sadech. Mají k tomu dobrý důvod, slavit se tam bude 100 let rozhlasového vysílání na našem území. Dorazit může každý. Celý speciální program je zdarma. Několik písní zahraje i kapela Mirai.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mirai Navrátil, frontman kapely Mirai, na koncertě na Majálesu v Praze

Mirai Navrátil, frontman kapely Mirai, na koncertě na Majálesu v Praze | Foto: Lukáš Zima | Zdroj: Profimedia

Frontman kapely Mirai Navrátil popisuje, že pro skupinu je rádio důležité. „Když se řekne rádio, tak si uvědomíme, že jsme stihli předstreamingovou éru, před službami jako Spotify, Apple Music a podobně. Jsme rádiová kapela,“ vysvětluje pro Radiožurnál.

Přehrát

00:00 / 00:00

Český rozhlas zve na koncert do pražských Riegrových sadů. Pozvánku natáčel Jiří Štefl

„Rádia nám v začátcích zásadně pomohla v průlomu. Ale dnes už je nová vlna interpretů, kteří jsou nezávislí na rádiích a budují svou kariéru čistě na streamingu,“ míní.

Své největší hity zahraje kapela Mirai na koncertu k oslavě 100 let rozhlasového vysílání v Riegrových sadech.

Návštěvníci se mohou těšit i na Marka Ztraceného, kapely Chinaski, Bandjeez nebo Kateřinu Marii Tichou, Anetu Langerovou, Michaela Kocába či Zdeňka Svěráka, kterého doprovodí Dětský pěvecký sbor. Ve speciální vzpomínce připomene Rachel Skleničková zpěváka Mekyho Žbirku.

Celý program začne ve čtvrtek 18. května po 18. hodině. Od 19.00 ho mohou lidé poslouchat živě i na Radiožurnálu, Dvojce a regionálních stanicích Českého rozhlasu. Video nabídnou rozhlasové sociální sítě. Celý přenos bude k dispozici také na serveru iROZHLAS.cz. Moderátory koncertu budou Lucie Výborná a Jiří Holoubek.

Den otevřených dveří

Ke 100. výročí zahájení vysílání se 18. května v rozhlasových barvách slavnostně rozsvítí jeho sídlo na pražských Vinohradech, Petřínská rozhledna a Žižkovská věž.

Český rozhlas oslaví 100. výročí rekordním podílem na trhu a posílením poslechovosti hlavních stanic

Číst článek

„Sto let rozhlas vzdělává, informuje, baví a rozšiřuje obzory. Za éru své existence si našel důležité místo v životech několika generací posluchačů, mnohé z nich dokonce provází již od útlého dětství. Československý, dnes Český rozhlas, má za sebou dlouhou rozmanitou cestu, během které několikrát sehrál i významnou roli v historii naší země,“ uvedl generální ředitel rozhlasu René Zavoral.

U příležitosti výročí se pak v sobotu 20. května uskuteční Den otevřených dveří budov rozhlasového komplexu na pražských Vinohradech a regionálních studií Českého rozhlasu.

Jiří Štefl, ako Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme