Coldplay vydávají nové album. První singl měl premiéru na Mezinárodní vesmírné stanici

Kapela Coldplay vydala v pátek novou – v pořadí devátou studiovou – desku s názvem Music of the Spheres. Fanoušky tentokrát vezme do vesmíru, a to díky desce, na které se zpívá o vesmírných lodích, planetách a také o žánru sci-fi.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dokument o kapele Coldplay - A Head Full Of Dreams

Dokument o kapele Coldplay - A Head Full Of Dreams | Zdroj: Aerofilms

„Je to skutečný zázrak z vesmíru.“ I těmito slovy Coldplay označili svoji novou desku, která vznikala přes deset let.

Britská čtveřice ji zasadila do fiktivního solárního systému, ve kterém je devět planet, tři přírodní satelity a jedna hvězda. Ovšem v tom skutečném vesmíru měl premiéru první singl Higher Power. Na Mezinárodní vesmírné stanici (ISS) si ho přehrál francouzský astronaut Thomas Pesquet.

Návrat po 40 letech. ABBA se dala znovu dohromady, chystá i koncert svých mladých hologramů

Číst článek

„Letos v květnu jsem kvůli covidu nemohli hrát na Zemi, tak jsme píseň aspoň poslali do vesmíru,“ uvedl v sedmiminutovém rozhovoru s astronautem frontman Coldplay Chris Martin.

Nová deska je na světě jen pár hodin, singly z ní ale vycházejí už od května a už trhají rekordy. Například na streamovací službě Spotify si za první tři týdny od zveřejnění píseň My Universe pustili fanoušci bezmála 100milionkrát.

Dopomohla jim k tomu i oblíbená jihokorejská skupina BTS. Na albu Music of the Spheres je také nejdelší píseň Coldplay, která trvá 10 minut a 18 sekund.

I tuto novinku Coldplay představí na celosvětovém turné. Začne v březnu příštího roku v Kostarice a pokračovat bude v Paříži nebo Londýně. Do Česka kapela tentokrát nedorazí – tuzemští fanoušci tak případně musí vyrazit například do nebo Varšavy. Za každý prodaný lístek se navíc členové kapely postarají o to, aby byl zasazen jeden strom.

„V roce 2017 jsme si řekli, že nepojedeme na žádné další turné, dokud nenajdeme způsob, jak udělat naše turné víc ekologické. A tak například fanoušci budou stát na speciální kinetické podlaze a svými pohyby tak budou vytvářet energii určenou k napájení celého vystoupení,“ dodal v rozhovoru pro BBC Chris Martin.

Coldplay vydávají nové album 21 let od svého debutu. Za tu dobu získali sedm cen Grammy a jejich písně zní nejen na koncertech, v rádiích, ve filmech, ale – jak sama kapela může hrdě říkat – i ve vesmíru.

Jiří Štefl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme