Twenty One Pilots odstartovali Colours of Ostrava. Fanoušci na zlatý hřeb večera čekali i 11 hodin

Po třech letech se do areálu Dolních Vítkovic opět vrátil hudební festival Colours of Ostrava. Hlavní hvězdou prvního dne byli Twenty One Pilots. Ve Vítkovicích je uvítaly tisíce fanoušků.

Dolní Vítkovice Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jméno kapely Twenty One Pilots bylo nejčastější odpovědí na otázku, proč lidé na festival přijeli. Popularitu Tylera Josepha a bubeníka Joshe Duna připomínaly během celého dne stovky triček s jejich logem a také skalní fanoušci stojící pod pódiem od chvíle, kdy se areál otevřel.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak proběhl první den festivalu Colours of Ostrava

Kromě hitů kapely a několika převzatých skladeb zazněla i jedna česká zlidovělá skladba. Akusticky, bez doprovodu kapely, zahrál jeden z muzikantů na trumpetu píseň Co jste hasiči.

Krátce před tím se zpěvák Tyler Robert Joseph svěřil, že jeden z jeho předků, který se narodil před 205 lety, pocházel z České republiky, píše ČTK. Podle odhadů sledovalo koncert na 40 tisíc lidí.

Twenty One Pilots, The Killers a více než 350 bodů programu. Začíná festival Colours of Ostrava

Číst článek

Například Jakub a Zuzana ze Žiliny takto čekali téměř jedenáct hodin. „Doufám, že to bude velká show. Těším se, že si to užiju na sto procent,“ popisovala jedna z fanynek. Další anglicky mluvící návštěvnice dodala: „Ano, budeme tu čekat asi hodně dlouho, ale určitě se to vyplatí.“

Někteří fanoušci prý na Twenty One Pilots podobně čekali již před třemi lety, když v pražské O2 areně křtili své album Trentch. Na něm se nachází například oblíbené písně Chlorine nebo Jumpsuit. Obě skladby zazněly i včera. Tentokrát ale ne v kulisách hořícího automobilu, ale za doprovodu světelných projekcí a novým logem zářícím uprostřed pódia.

Nová deska Scaled and Icy

Vedle dalších hitů jako Heathens, Car Radio nebo Stressed Out zazněly také písně ze zatím nejnovější desky Scaled and Icy, která vyšla před rokem. Někteří fanoušci jsou proto svým způsobem rádi, že se koncert o dva roky přesunul.

„Momentálně čekám na Twenty One Pilots a jelikož vydali novou desku, tak doufám, že zahrajou nějaké písničky z tohoto alba,“ očekával další fanoušek.

Výrazný zájem měli fanoušci nejen o vystoupení headlinerů, úspěch slavili třeba také indie rockeři z Modest Mouse nebo nedávný britský objev Sam Ryder.

Velká hudební jména jsou i na čtvrtečním programu, od sedmi hodin zahraje písničkářka Phoebe Bridgersová, po ní legendy britského indie rocku Franz Ferdinand a večer zakončí pravděpodobně nejočekávanější koncert letošního ročníku v podání kapely The Killers.

Josef Kaňka, vtk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme