Comeback Spice Girls podruhé. Zpěvačky chtějí znovu vystupovat společně

Bývalé členky britské dívčí hudební skupiny Spice Girls chtějí znovu začít společně vystupovat. Victoria Beckhamová, Melanie Brownová, Emma Buntonová, Melanie Chisholmová a Geri Hornerová to oznámily v pátek na prvním společném setkání od roku 2012, napsala agentura AFP. „Peprné holky“ se proslavily v 90. letech, činnost skupina ukončila v roce 2000.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Skupina Spice Girls během slavnostního zakočení londýnské olympiády

Skupina Spice Girls během slavnostního zakočení londýnské olympiády | Zdroj: Reuters

Pětice vznikla „uměle“ v roce 1994 a mezinárodní slávu si získala hned prvním singlem Wannabe. Vrchol kariéry pro ni znamenal rok 1997, kdy vyšla druhá deska Spiceworld (natočen byl i stejnojmenný film) a kdy byly cenou Brit Awards korunovány královnami britského popu.

'Severokorejské Spice Girls' přijely do Jižní Koreje na obhlídku. Vystoupí tam při olympiádě

Číst článek

V roce 1998 opustila skupinu Halliwellová a zbývající čtveřice se rozešla po vydání alba Forever v roce 2000. Všechny Spice Girls se víceméně pokoušely o sólovou kariéru, prorazit se ale podařilo jen Halliwellové, známé jako Ginger Spice, a Melanii Chisholmové alias Mel C. Victoria Beckhamová se proslavila manželstvím s fotbalistou Davidem Beckhamem a kariérou módní návrhářky.

Podle britského deníku The Sun nyní plánují projekty pro čínskou televizi, reklamní smlouvy a kompilace svých největších hitů. Buntonová na sociálních sítích uvedla, že „budoucnost bude mít říz (bude spicy)“, a Hornerová tvrdí, že Girl Power (ženská síla) „žije a těší se dobrému zdraví“.

Přechodně se členky skupiny daly znovu dohromady na světovém turné v letech 2007 až 2008, na závěrečný ceremoniál olympijských her v Londýně v roce 2012 a v témže roce při příležitosti uvedení muzikálu Viva Forever!. Návrat samotné Brownové, Buntonové a Hornerové ohlášený na rok 2016 se nezrealizoval, připomněla AFP.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme