Rapper Drake ovládl americký žebříček Billboard. Překonal dosavadní maximum The Beatles

Kanadský rapper Drake má v první desítce amerického žebříčku Billboard Hot 100 sedm songů. Prolomil tak dosavadní rekord nejslavnější popové kapely všech dob The Beatles z roku 1964.

Toronto Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Inscenace se neobejde bez hudebního doprovodu, která má i praktické využití. „Hudba by měla navodit atmosféru a pracovat s obrazem,“ vysvětluje Vitásek.

Ilustrační snímek. | Foto: David W. Černý | Zdroj: Reuters

Drake, celým jménem Aubrey Drake Graham, vydal 29. června nové album Scorpion a v žebříčku Billboard Hot 100 je zastoupeno všech jeho 25 písní. Album Scorpion si zatím pořídilo nebo stáhlo nejméně 732 171 fanoušků.

Sir Ringo Starr, bubeník slavných Beatles získal šlechtický řád. 'Budu ho nosit ke snídani,' prohlásil

Číst článek

Jedenatřicetiletý umělec navíc zcela ovládl čelo žebříčku Top 10. Hitem číslo jedna je Nice for What a druhou příčku zaujímá píseň Nonstop.

Dalšími Drakeovými songy v první desítce jsou God's Plan, In My Feelings, I'm Upset, Emotionless a Don't Matter to Me, který obsahuje i dříve nahrané vokály Michaela Jacksona.

Drake prolomil rekord The Beatles z roku 1964. Ti tehdy měli v první desítce americké hitparády, aktualizované každý týden, pět písní najednou.

Celkově už měl Kanaďan 31 songů v Top 10, stejně jako jeho barbadorská kolegyně Rihanna. Rekord drží Madonna s 38 songy, následovaná britskými The Beatles s 34 hity.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme