V Praze dva dny po sobě zahraje Ed Sheeran, jeden z nejpopulárnějších zpěváků současnosti

Nemá problém vyprodat největší koncerní sály po celém světě - a někdy mu nestačí ani ty. Přesně to je případ zpěváka Eda Sheerana, který v neděli a v pondělí zazpívá v pražských Letňanech. Jen na ten nedělní koncert se lístky vyprodaly behem několika hodin - bylo jich přes sto tisíc. Do Česka se jeden z nejpopulárnějších zpěváků současnosti vrací po čtyřech letech.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 12:46 7. 7. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Většinou nepotřebuje žádnou doprovodnou kapelu, na pódium přijde v obyčejném tričku a začne hrát na kytaru. Takové jsou koncerty britského zpěváka Eda Sheerana. Vůbec poprvé se objevil na lokální londýnské televizní stanici před 11 lety. Reportérka mu položila několik otázek, většinou se ale nedočkala dlouhých odpovědí. Ed Sheeran chtěl prostě zpívat.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ed Sheeran vystoupí po čtyřech letech opět v Praze. A rovnou dvakrát

Už o rok později odehrál přes 300 koncertů a v roce 2011 vydal svoje první album. Nejen z něj v neděli zahraje některé písničky. Fanoušci se ale můžou těšit především na hity z jeho posledního alba Divide.

Ed Sheeran si zazpíval i s italským tenoristou Andreou Bocellim a fanoušci ho mohli slyšet i v nejvyšším patře Empire State Building v New Yorku. Ještě než se večer postaví na pódium v pražských Letňanech, budou návštěvníkům hrát další hvězdy - zpěvačka Zara Larson a James Bay.

Koncert byl vyprodán během několika hodin, a proto organizátoři přidali ještě jeden na pondělí. Vstupenky se prodávaly na jméno a návštěvníci musí mít u sebe občanku. Organizátoři radí, aby se dopravili metrem a nebrali si sebou žádné občerstvení, zavazadla větší než papír A5 nebo fotoaparáty a tablety.

Osmdvacetiletý Ed Sheeran patří k nejposlouchanějším interpretům na internetu - singl Shape of You se stal nejprodávanějším singlem všech dob ve Velké Británii. Na kontě má čtyři trofeje Grammy a na konci roku 2017 obdržel Řád britského impéria za své aktivity v oblasti hudby a charity.

Mapa areálu:

null

null

Jiří Štefl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme