Elton John vydává nové album. Spolupracoval na něm i s Dua Lipou, Steviem Wonderem nebo Gorillaz

Na experimenty nebyl čas. Elton John se chtěl s fanoušky rozloučit na velkém celosvětovém turné a ukončit hudební kariéru. Jenže za posledních 18 měsíců žádný velký koncert neodehrál. Začal lockdown a britský zpěvák přeci jen našel čas na netradiční projekty. V pátek Elton John vydává novou desku The Lockdown Sessions, na které spolupracoval s řadou mladých interpretů.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Britský zpěvák a klavírista Elton John během koncertního turné Farewell Yellow Brick Road, tady konkrétně v Los Angeles

V pátek Elton John vydává novou desku The Lockdown Sessions, na které spolupracoval s řadou mladých interpretů | Foto: Mario Anzuoni | Zdroj: Reuters

Je to už skoro půl století od chvíle, kdy sir Elton John vydal velký hit Rocket Man. Právě ten na nové speciální desce nazpíval společně s pětadvacetiletou zpěvačkou s albánskými kořeny Dua Lipa.

Elton John odkládá evropskou část turné na rok 2023. Musí na operaci se zraněnou kyčlí

Číst článek

Další píseň Cold Heart vznikla spojením celkem čtyř známých Eltonových skladeb. A i přes to, že originál je pouze jeden, tak ve světových hitparádách, ale i na streamovacích službách, trhá nová verze rekordy.

„Dua Lipa je teď obrazně řečeno na vrcholu světa. Její písně boří hitparády a je jednou z nejprodávanějších interpretek současnosti. Má tři ceny Grammy, je mladá, má mladý hlas a mladí lidé ji poslouchají a naslouchají víc než mně,“ obdivuje Dua Lipu Elton John.

To ale není jediné překvapení, kterým fanoušky tato dvojice potěšila. Letos v dubnu společně vystoupili na speciální charitativní akci, která předcházela předávání filmových Oscarů. Na té si zase pro změnu Elton John zazpíval píseň z repertoáru Dua Lipy.

Když se svět začal postupně nořit do lockdownu, tak Elton John začal poznávat díky své online show mladé hudebníky. A tak se začaly rýsovat obrysy nové desky, která vznikala  18 měsíců na dálku, tedy většinou díky videohovorům.

Afektovaný, teatrální a zdrcující. Muzikál Rocketman skvěle zachycuje esenci Eltona Johna

Číst článek

Výsledkem je spolupráce s dalšími interprety - třeba se Stevie Wonderem, kapelou Gorillaz a nebo Miley Cyrus. Právě s americkou zpěvačkou dali dohromady novou verzi metalové písně Nothing Else Matters.

Elton John musel kvůli pandemii koronaviru přerušit své rozlučkové turné. V rámci něj už v roce 2019 vystoupil i v Praze. Příští rok si jeho největší hity fanoušci poslechnou v USA. Po operaci kyčle přijede v roce 2023 ještě třeba do Francie nebo Španělska. Po sérii tří stovek koncertů by měl svoji šedesátiletou hudební kariéru ukončit.

Jiří Štefl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme