Foo Fighters přijíždí po pěti letech do Prahy. Vezou osvědčené hity i skladby z nového alba

Než začne letní festivalová sezona, užijí si ještě fanoušci rockové muziky v pražské O2 areně jeden z letošních hudebních svátků. Do metropole totiž přijela kapela Foo Fighters, kterou založil bubeník Nirvany Dave Grohl. Přestože v klipu k poslednímu singlu Run hrají seniory, do důchodu se určitě ještě nechystají.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Foo Fighters zahrají v Praze. Na fotografii zpěvák kapely Dave Grohl

Foo Fighters zahrají v Praze. Na fotografii zpěvák kapely Dave Grohl | Zdroj: Reuters

Frontman kapely Foo Fighters, Dave Grohl se v první polovině 90. let minulého století ještě jako bubeník kapely Nirvana výrazně zapsal do historie hudby, především žánru grunge.

Přehrát

00:00 / 00:00

Foo Fighters zahrají po pěti letech v Praze. Přivezou osvědčené hity i skladby z nového alba. Natáčel Vojtěch Koval

Už rok po sebevraždě frontmana Nirvany Kurta Cobaina vydal Grohl s Foo Fighters jejich první desku. Kapela od té doby patří k jedněm z nejpopulárnějších na světě a pravidelně je jedním z headlinerů velkých světových festivalů. Třeba před pár dny Grohl rozezpíval britské Glastonbury.

O kapelu je velký zájem po celém světě. Svědčí o tom mimo jiné i akce, na které se před dvěma lety v italské Ceseně sešlo tisíc muzikantů, aby skladbou Learn To Fly požádali Foo Fighters o koncert v jejich městě.

Dave Grohl si fanoušky získává mimo jiné i tím, že pro ně na koncertě udělá snad cokoliv. V roce 2015 například dohrál koncert ve švédském Göteborgu, přestože při jedné skladbě spadl z pódia a zlomil si nohu.

Foo Fighters zahrají v Praze. Na fotografii zpěvák kapely Dave Grohl | Zdroj: Reuters

„Myslím, že jsem si zlomil nohu. Ale slibuji, že koncert dokončíme. Teď pojedu do nemocnice nechat si nohu spravit, ale vrátím se a znovu pro vás zahrajeme!" řekl fanouškům na koncertě Grohl.

Několikanásobní držitelé cen Grammy se do Prahy vrací po pěti letech. Naposledy vystupovali Foo Fighters v Praze v srpnu 2012. Podle pořadatelů tehdy na koncert dorazilo přes 11 tisíc diváků. Poprvé do Prahy dorazili Foo Fighters v říjnu 1995, kdy zahráli ve Sky Clubu Brumlovka.

Kapelu Foo Fighters založili v Seattlu hudebníci Dave Grohl, Nate Mendel, William Goldsmith a Pat Smear.

Od svého vzniku v roce 1994 dosud kapela vydala osm studiových alb. Na září Foo Fighetrs oznámili vydání devátého studiového alba jménem Concrete and Gold. Některé skladby z něj představí také na koncertu v pražské O2 areně. Na koncertu ale zazní i všechny zásadní skladby z její dlouholeté kariéry.

Vojtěch Koval Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme