Zpěvačka Vondráčková dostala v Německu cenu za celoživotní přínos, v zemi chystá turné

Zpěvačka Helena Vondráčková obdržela v neděli v Berlíně cenu Smago Award za celoživotní přínos německé populární hudbě. Vedle jedenasedmdesátileté české umělkyně, kterou znají především fanoušci na východě Německa, online magazín o německé hudbě Smago vyznamenal také asi dvě desítky dalších zpěváků.

Berlín Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zpěvačka Helena Vondráčková na koncertě, který u příležitosti své druhé inagurace pořádal na Pražském hradě prezident Miloš Zeman.

Zpěvačka Helena Vondráčková na koncertě, který u příležitosti své druhé inagurace pořádal na Pražském hradě prezident Miloš Zeman. | Zdroj: Pražský hrad

„Této ceny si velmi vážím a jsem nadšená. Vystupovala jsem v Německu mnoho let, velmi často a velmi ráda, mnoho jsem se tady naučila,“ uvedla po převzetí ocenění Vondráčková. Poznamenala také, že má na svá vystoupení v Německu nezapomenutelné zážitky.

Obohatit je bude moci už letos. V květnu bude mít totiž po delším čase první samostatné turné ve spolkové republice. Od 11. do 26. května bude zpívat v šesti převážně menších východoněmeckých městech.

Vondráčková, která dříve vystupovala i ve známém estrádním televizním pořadu Ein Kessel Buntes, patří v Německu spolu s Karlem Gottem mezi nejznámější české zpěváky.

Devětasedmdesátiletý zpěvák se ve spolkové republice velkého ocenění dočkal předloni, kdy v Lipsku převzal mediální cenu Zlatá slepice za celoživotní dílo.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme