Hozier není zpěvákem jen jedné písně, předvedl to fanouškům během prvního koncertu v Česku

Letos v létě odehrál už 30 koncertů - mimo jiné vystoupil i na slavném festivalu Glastonbury. V úterý večer se představil vůbec poprvé i českým fanouškům. 90minutová show přilákala do pražského prostoru Forum Karlín tisíce fanoušků.

Tento článek je více než rok starý.

FOTOGALERIE Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Dokáže mě zaujmout svojí vizáží, jeho výška a dlouhé vlasy až po ramena jsou jeho hlavní poznávací znamení. Těším se na každou písničku, kterou zazpívá,“ řekla pro Radiožurnál fanynka Barbora z Olomouce, která stála hned v první řadě. 

Možná by se mohlo zdát, že Hozier je zpěvákem jedné písně. Není to ale pravda. Irský muzikant okouzlil nejen písněmi z jeho debutového alba z roku 2014, ale i novinkami z desky 'Wasteland, Baby!' která vyšla letos. Je ale pravda, že hit Take Me To Church je přeci jen nejoblíbenější. Dokazuje to i snad každý fanoušek, který si ho v závěru koncertu zazpíval. 

Zpěvák Hozier

Andrew Hozier-Byrne je irský hudebník. Debutoval v roce 2013 singlem Take Me To Church, který se ihned dostal na přední příčky světových hitparád. Od té doby vydal dvě studiová alba. Hned to první, které se jmenuje Hozier, získalo šestkrát platinové ocenění.

Jedná se o potemnělou píseň, za kterou byl nominovaný i na cenu Grammy. Hozier ji napsal jako protest proti katolické církvi v Irsku. Černobílý videoklip pak odsuzuje homofóbní násilí v Rusku. 

Během hodinu a půl dlouhého vystoupení Hozier vystřídal několik kytar. I přes velmi zadýchaný prostor karlínského Fora, dělali na pódiu obrovskou show také doprovodní hudebníci - většina z nich byly ženy, které se představily jako multiinstrumentalistky, ale i jako výborné tanečnice.

Od začátku až do konce si Hozier fanoušky získal. Bylo to i tím, že jeho show byla především jen o hudbě a nepotřeboval tak žádné ohňové a zbytečné laserové efekty. 

Píseň se zpěvačkou Mavis Staples Nina Cried Power se dostala i na seznam oblíbených skladeb roku 2018 bývalého prezidenta USA Baracka Obamy. A brzy by se v jeho playlistu mohla objevit další píseň. Podle zahraničních médií Hozier začal pracovat na nové desce.

Předskokanem Hoziera byl skotský písničkář David Keenan, kterého objevil taxikář, když mu v roce 2015 řekl, aby mu něco zahrál. Taxikář pak sdílel nahrávku na sociálních sítích. Zaujal i zpěváka Glena Hansarda, který o něm prohlásil, že patří k nejlepším písničkářům.

Jiří Štefl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme