Bohemian Rhapsody si na YouTube pustila miliarda lidí, jako první klip natočený před rokem 1990

Klip s jedním z největších hitů britské rockové kapely Queen Bohemian Rhapsody dosáhl na videoportálu YouTube počtu miliardy zobrazení. Oznámila to rozhlasová stanice BBC. Hranice sice není rekordní, ale na miliardu dosud nedosáhl žádný z hudebních klipů pořízeních před rokem 1990, upozornila stanice.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Pořád ji rád poslouchám,“ řekl v roce 2015, kdy píseň slavila 40. výročí, jeden ze dvou zbývajících členů kapely kytarista Brian May.

Film Bohemian Rhapsody je šablonovité hudební vyprávění, které se snaží zalíbit všem

Číst článek

„Když ji uslyším v rádiu, zesílím zvuk a poslouchám. Ale ne kytaru, na ni jsem už moc starý,“ dodal tehdy.

Jako první videoklip, který si pustila miliarda uživatelů, se do dějin YouTube zapsal v roce 2012 Gangnam Style, hit jihokorejského rappera Psyho. Nyní má na kontě 3,3 miliardy zobrazení, řada klipů se už dostala i výš.

Podle BBC ale první miliardu skupiny Queen kvůli tomu nelze ignorovat. Kromě písně skupiny Guns N' Roses' November Rain je Bohemian Rhapsody jediný klip z 20. století, který hranice miliardy zhlédnutí dosáhl.

Výrazně se na jeho popularitě podílel stejnojmenný filmový hit z loňského roku, který letos v únoru získal čtyři Oscary.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme