Bárta nejen zpívající. Muzikant natočil podcastovou sérii, s rozhlasovým big bandem představí desku

Dan Bárta nikoli zpívající, ale píšící a čtoucí. Tak se představil v podcastu Nevinnosti světa. V pěti půlhodinových vyprávění bude od 9. prosince na Českém rozhlasu Vltava mluvit o cestování, focení vážek, o světě a o tom, co v něm viděl a cítil třeba na Borneu, v Nikaragui nebo na Srí Lance. Skoro o týden později, 14. prosince, Bárta společně s rozhlasovým big bandem představí na na koncertu novou desku I Killed This Song At Karaoke Last Night.

Audio Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zpěvák Dan Bárta

Zpěvák Dan Bárta | Foto: Tomáš Vodňanský | Zdroj: Český rozhlas

Už podruhé se Dan Bárta na Českém rozhlasu Vltava představí se svými podcasty, tentokrát pro něj ale bylo psaní o něco větší výzvou. Ne snad z nedostatku invence, spíš z nedostatku času.

Covidová horská dráha se na chvíli ocitla v klidnějších pasážích jízdy, a tak se rozjely i koncerty. To způsobilo nedostatek času a pozornosti na psaní. Nakonec si ale vyprávění našlo cestu ven.

Přehrát

00:00 / 00:00

Dan Bárta: Nevinnosti světa II. Poslechněte si druhou sérii vltavského podcastu

Konkrétně se Dan Bárta podělil o zážitky z Bornea, Nikaraguy, Mexika, Peru a ze Srí Lanky. Všude tam se pohyboval mezi roky 1997 a 2010, tedy v době, kdy se svět teprve posouval z analogového věku do toho digitálního. I tentokrát tím pádem zachycuje prostředí a situace s atmosférou, kterou dnes dost možná nenajdeme ani na oněch místech samotných.

„V první řadě jsem chtěl zpopularizovat cestování, ukázat ho jako jeden ze způsobů, jak se dozvědět něco o světě, jak se v něm aspoň trošku zorientovat, jak se zbavit některých hloupých předsudků, které člověku překážejí ve výhledu,“ popsal Bárta pro Český rozhlas Vltava.

„Uvědomil jsem si u toho, jak důležité to bylo pro mě. A aniž bych to tak plánoval, když to tak po sobě čtu, zdá se mi, že se v posledku posluchač dozví i něco o mně,“ dodal.

Koncert na Vinohradské 12

Koncertovat ale Bárta nepřestal. Už 14. prosince představí společně s Rozhlasovým Big Bandem Gustava Broma novou desku I Killed This Song At Karaoke Last Night.

V rozhlasovém sále s označením jedna na Vinohradské ulici zazní všech osm skladeb z alba. Mimo jiné třeba úpravy písniček indie-rockových The Killers, švédsko-japonské skupiny Little Dragon, Roda Stewarta, ale i anglofonní verze Pramínku vlasů Jiřího Suchého.

Mimo to Český rozhlas Vltava vysílá koncert živě nejen na rádiových vlnách, ale také na svém facebookovém účtu. Začátek je ve 20.00.

Klára Vičíková, dok Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme