Zemřel frontman maďarské skupiny Omega János Kóbor. Odmítal očkování, v nemocnic byl kvůli covidu

Ve věku 78 let v pondělí zemřela maďarská rocková legenda János Kóbor. Informovala o tom na facebooku skupina Omega, jejímž byl Kóbor frontmanem. Podle agentury DPA byl zpěvák od začátku listopadu v nemocnici v kritickém stavu způsobeném covidem-19.

Budapešť Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

János Kóbór, zpěvák maďarské rockové legendy Omega na snímku z roku 2015

János Kóbór, zpěvák maďarské rockové legendy Omega na snímku z roku 2015 | Zdroj: Profimedia

Omega, která je považována za nejúspěšnější skupinu maďarské rockové historie, patřila v 70. a 80. letech minulého století k nejpopulárnějším rockovým souborům v celé střední Evropě.

Uskupení založené v roce 1962 vydalo celkem 17 alb, kterých se celosvětově prodalo více než 50 milionů kusů.

Kóbor vystudoval technickou univerzitu v Budapešti, oboru se ale nikdy nevěnoval. Dal přednost hudbě. Díky tomu si mohli jeho fanoušci vychutnávat takové hity, jako například Gyöngyhajú lány, který čeští fanoušci znají v podání Aleše Brichty pod názvem Dívka s perlami ve vlasech.

Poslední album s názvem Testament vydala Omega koncem minulého roku. Tvorbě se chtěl Kóbor věnovat i dál. Nakonec se mu ale stal osudným koronavirus, proti němuž se odmítl očkovat s tím, že je jeho imunitní systém dostatečně odolný.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme