Imagine Dragons zahrají dvakrát v Praze. První koncert se vyprodal během čtyř dnů

Letiště v Letňanech v neděli a pondělí čeká další obrovská hudební show. Předvedou ji američtí Imagine Dragons. Čeští fanoušci už tuto čtveřici důvěrně znají. Nejprve Imagine Dragons vystoupili v menším klubu v Praze a teď zahrají pro desítky tisíc fanoušků na dvou koncertech v Letňanech.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Členové kapely Imagine Dragons: Dan Reynolds, Ben McKee, Daniel Platzman, and Wayne Sermon

Členové kapely Imagine Dragons: Dan Reynolds, Ben McKee, Daniel Platzman, and Wayne Sermon | Foto: Andrew Kelly | Zdroj: Reuters

Jedna studiová deska, tři rádiové hity a na dobu před skoro deseti lety odvážná progresivní rocková hudba.

Přehrát

00:00 / 00:00

Imagine Dragons v Praze

I taková byla kapela Imagine Dragons, když se v roce 2013 poprvé představila českým fanouškům v pražském klubu Sasazu. V roce 2017 ale přijela už jako hlavní headliner festivalu Colours Of Ostrava.

Stejně jako mnoho jiných dnes celosvětově úspěšných kapel, se i Imagine Dragons dali dohromady během svých studijních let. Nejprve se proslavili v americkém Utahu - své první nezávisle vydané písně ale nahráli až ve studiu v Los Angeles.

Imagine Dragons, Green Day i Scorpions. Do Prahy se chystají známé kapely, Anna K. vydá nové album

Číst článek

Adrenalinový mix kytarového rocku, popu i elektroniky předvedli Imagine Dragons už na pěti studiových deskách. A podle hudebních kritiků to byl vždy jasný tah na branku - a to už od samého začátku.

Singl Radioactive z prvního alba Night Vision se udržel na špičkách světových hitparád 23 týdnů a stal se tak největším hitem roku 2013 ve svém žánru.

A zatímco celý svět zná americkou čtveřici jako Imagine Dragons - oni si v soukromí určitě říkají jinak. Imagine Dragons je totiž anagram a původní slova zná jenom kapela.

Jejími členy jsou zpěvák a bubeník Dan Reynolds, kytaristé Ben McKee a Wayne Sermon a bubeník Dan Platzman.

Koncert v Letňanech

Imagine Dragons se určitě bude skandovat v neděli a v pondělí v v pražských Letňanech. Skupina tady předvede největší evropské koncerty ve svém turné Mercury.

Fanoušci by sem neměli chodit s velkými zavazadly a pro dopravu by měli použít především metro, které pražský dopravní podnik výrazně posílí.

Things we know at the moment after @Imagine Dragons first show in Europe:

- same setlist
- normal catwalk (no lifting circle)
- acoustic songs on normal stage
- No personal confetti 😢
- all the European shows are outdoors, just like the festivals

📷 Instagram @/renattukas

07:37 – 04. 06. 2022

7 123

Kvůli velkému počtu osob jsou zavedená zvýšená bezpečnostní opatření. „Musíme poprosit návštěvníky, aby předměty, které si sebou budou brát do areálu koncertu, omezili opravdu na nezbytné minimum. Maximální velikost zavazadla je A4. Jsou zakázány i předměty jako deštníky a powerbanky,“ sdělil za pořádající agenturu Live Nation Ondřej Pojzl.

Imagine Dragons jsou jednou z neúspěšnějších rockových kapel 21. století. Dohromady prodali přes 100 milionů alb a například na streamovací službě Spotify jsou třináctým nejsledovanějším umělcem vůbec.

Podle magazínu Billboard mají na svém kontě tři nejlepší rockové skladby desetiletí - Believer, Thunder a Radioactive.

První koncert se vyprodal během čtyř dnů a druhý přidaný se prakticky blíží vyprodání. Jako hosté vystoupí předkapela Mother Mother a vycházející hvězda - zpěvačka Karin Ann.

Jiří Štefl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme