OBRAZEM: Druhý koncert Imagine Dragons v Praze: podívejte se, jak desítky tisíc lidí zaplnily metro

Kapela Imagine Dragons nabídla Praze dva koncerty. Čtveřice z Las Vegas zahrála známé hity, ale i novinky z desky Mercury Act 1. Na první koncert přišlo podle pořadatelů 55 tisíc návštěvníků, na druhý mělo dorazit o deset tisíc více. Lidé si přišli kapelu do Letňan poslechnout také za plot. A metro po konci akce praskalo ve švech, fronta ale postupovala rychle.

Fotočlánek Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci začali v pondělí na druhý koncert Imagine Dragons přijíždět již odpoledne. Areál otvíral kolem 16.00. Hodinu před začátkem už bylo metro zaplněné návštěvníky, na které ale hned po výstupu čekali revizoři. 

Kdo neměl vstupenku, mohl si ji na poslední chvíli koupit ještě od překupníků, kteří postávali hned u východu z metra. Další pak byli před místem konání akce, kde na pořádek dohlíželi policisté, včetně těch na koních.

Imagine Dragons na svém prvním koncertu rozsvítili Letňany. Do areálu zavítalo 55 tisíc návštěvníků

Číst článek

Návštěvníci se před koncertem mohli posilnit v jednom z mnoha stánků před vstupem do areálu. Další byly i uvnitř. Neplatilo se ale hotově, nýbrž pomocí náramků s čipem, na které si zákazník nahrál peníze.

Na první koncert přišlo podle organizátorů 55 tisíc návštěvníků, na druhý mělo dorazit o deset tisíc více. Což bylo vidět i na davech, které mířily k letňanskému letišti. 

Fronty na vstup se tvořily v intervalech na základě hromadné dopravy. Těsně před koncertem už ale byly minimální.

Ne všichni návštěvníci ale měli vstupenku. Další lidé tak stáli za branami, kde poslouchali. Někdo si nezapomněl přinést ani dalekohled, aby z koncertu za plotem více viděl. A během vystoupení se právě i za zábranami ohraničujícími letiště tančilo a zpívalo.

První fanoušci se pak z areálu trousili už před 22. hodinou, většina ale vydržela až do konce ve 22.15. Poté nastal opravdový nápor na dopravu. Přestože metro praskalo ve švech, fronta postupovala rychle. Soupravy jezdily v krátkých intervalech, aby stíhaly odbavovat davy cestujících. I přesto se nedalo zabránit tlačenicím.

Rockeři z Las Vegas potvrzují, že patří mezi nejlepší hitmakery současnosti | Foto: Ondřej Deml | Zdroj: ČTK

Zuzana Jarolímková, ako Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme