Album klavíristy Kahánka a Bamberských symfoniků získalo nominaci na prestižní cenu magazínu BBC

Album klavírních koncertů Antonína Dvořáka a Bohuslava Martinů, které nahrál klavírista Ivo Kahánek a Bamberští symfonikové pod vedením Jakuba Hrůši, bylo časopisem BBC Music Magazine nominováno mezi nejlepší nahrávky celého roku. Informovali o tom v tiskové zprávě. Nominované album již dříve BBC ocenila jako „Nahrávku měsíce“.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Klavírista Ivo Kahánek s nominovanou nahrávkou

Klavírista Ivo Kahánek s nominovanou nahrávkou | Foto: Kateřina Motlová

Nominace nahrávky udělala radost generálnímu řediteli České filharmonie Davidu Marečkovi. „Potěšilo mne, že nominaci získali Ivo Kahánek s Jakubem Hrůšou, kteří patří k pravidelným spolupracovníkům České filharmonie,“ uvedl. „Je to podobné, jako když se český sportovec probojuje do finále mistrovství světa,“ poukázal Mareček na prestižnost ocenění.

Neuctivé a do sebe zahleděné, kritizuje klavírista Vondráček české hudební prostředí. V Praze nezahraje

Číst článek

Poté, co nahrávka Ivo Kahánka a Bamberských symfoniků získala v prosinci 2019 nejvyšší ocenění „Nahrávka měsíce“ prestižního BBC Music Magazine, dostala se nyní i do nejužších nominací na výroční ceny časopisu.

„Mám radost, že kromě spousty ocenění, které tato nahrávka sklízí, se výsledek našeho snažení projevuje i tak, že česká hudba není ve světě vnímána jen jako cosi exotického na zpestření zaběhnuté dramaturgie, nýbrž se stává respektovanou a vyhledávanou součástí světového repertoáru,“ řekl Kahánek.

O vítězi ocenění rozhodnou posluchači z celého světa, hlasovat mohou do 19. února 2020.

Dalšími nominovanými nahrávkami v kategorii „Koncert“ jsou Schumanův koncert pro lesní roh v podání dua Saint-Saens & Gliere a Busoniho Piano koncert Kirilla Gersteina.

cha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme