V 80 letech zemřel zpěvák Johnny Nash. Proslavil se hitem, který zazněl i ve filmu Kokosy na sněhu

Americký zpěvák Johnny Nash, kterého v 70. letech proslavil hit I Can See Clearly Now, zemřel ve věku 80 let. Uvedla to ve středu agentura Reuters s odvoláním na zpěvákova syna, který o otcově smrti informoval server TMZ a místní televizi v Los Angeles.

Los Angeles Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nash zemřel v úterý ve svém domově z přirozených příčin, řekl jeho syn John Nash portálu TMZ.

„Byl rodinný typ a skvělý otec. Miloval lidi a svět. Bližší důvody úmrtí jeho syn neuvedl. Rodina pro něj byla vším, bude nám chybět,“ dodal. Důvody smrti ale nepřiblížil.

Johnny Nash, narozený v srpnu 1940 v Houstonu v Texasu jako John Lester Nash, jako první zpěvák nepocházející z Jamajky začal v místní metropoli Kingstonu nahrávat hudbu ve stylu reggae. Měl ale písničky i v jiných hudebních žánrech.

Proslavil ho jediný hit I Can See Clearly Now, který přezpívali i další hudebníci. Mnoho z nich se dostalo do první dvacítky v hudebních žebříčcích - mezi ně patří například verze Jimmy Cliffa pro Kokosy na sněhu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme