Kapela Lucie se s orchestrem předvede až příští rok. Letos si fanoušci musí vystačit s mini turné

Poprocková skupina Lucie přesunula letošní turné s Filharmonií Hradec Králové na rok 2022. Místo něj nabízí malé turné s rockovým programem. První startuje 25. června v Boskovicích. Program s filharmoniky s názvem Lucie v opeře měl mít premiéru 27. září v ostravské ČEZ Aréně. Lucie ho přesunula kvůli přetrvávající koronavirové krizi a omezením pro kulturní akce ve vnitřních prostorách. Za kapelu o tom informovala Kateřina Dědková.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Listopadový koncert Lucie v Ostravě.

Listopadový koncert Lucie v Ostravě. | Zdroj: Profimedia

„K turné Lucie v opeře jsme od začátku přistupovali jako k výjimečnému projektu, který měl našim fanouškům nabídnout nezapomenutelný zážitek. Nejen po hudební, ale i vizuální stránce, pro kterou jsme přes rok připravovali scénu. Bohužel však v tuto chvíli stále není jasné, za jakých podmínek bude možné na podzim v halách koncertovat, a proto jsme se rozhodli turné odložit na dobu, kdy bude možné arény naplnit na 100 procent a bez obav si každý plánovaný večer společně vychutnat tak, jak si to představujeme,“ vysvětlila skupina.

Zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti na nové termíny, které budou upřesněny v příštích týdnech.

Nové turné nazvané Dotkni se Lucie od 25. června nabídne celkem 15 zastávek v menších prostorách. Poslední z nich bude 19. září v Brně. Více informací se nachází na stránkách www.lucie.cz. 

Zaorálek poodhalil plán pro kulturu: od 17. května by se venku mohlo sejít 700 lidí, vevnitř 400

Číst článek

Od 8. června se může zvýšit počet diváků na kulturních akcích na 1000 uvnitř a 2000 venku. Podmínky testování v kultuře vláda sjednotila s restauracemi a na kulturních akcích je možné otevřít občerstvení formou bufetu nebo bufetu s obsluhou.

Velký koncert naposled loni

Na velkém koncertu se Lucie naposledy představila loni 28. září na pražském Výstavišti, kde koncert populární kapely na Křižíkově fontáně zakončil festival Praha Září. Lucie vystoupila ve své nejznámější a nejúspěšnější sestavě, kterou tvoří bubeník a zpěvák David Koller, jehož občas nahrazoval jeho syn Adam, kytarista a zpěvák Robert Kodym, baskytarista P.B.Ch. (Petr Břetislav Chovanec) a klávesista Michal Dvořák.

Lucie vstoupila na hudební scénu první singlovou nahrávkou v roce 1988. V následujících 16 letech vydala sedm řadových studiových alb, dvě koncertní dvojalba a jeden výběr hitů. V letech 1999 až 2002 čtyřikrát získala prvenství v anketě Český slavík. Její poslední vydanou deskou je EvoLucie z roku 2018.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme