Americká kapela OneRepublic zahraje v Praze. Fanoušky láká na refrény známé z filmů

Co píseň to hit. I tohle by se dalo říct o aktuální tvorbě OneRepublic. Americká šestičlenná kapela se po několika odkladech vrací do Česka. V úterý večer zahraje fanouškům v pražské O2 aréně.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pop rocková kapela OneRepublic na udílení evropských cen televize MTV v Budapešti

Pop rocková kapela OneRepublic zahraje v pražské O2 aréně | Foto: David Niviere | Zdroj: Reuters

Šli ze školy a bavili se spolu o svých hudebních idolech. Zazněla jména jako U2, Beatles nebo Peter Gabriel. A tak se - tehdy ještě studenti střední školy v americkém Colorado Springs - Ryan Tedder a Zach Filkins rozhodli založit kapelu This Beautiful Mess.

V roce 1996 hráli především pro rodinu a ve škole. O deset let později už jako OneRepublic nahrávali svoji debutovou desku.

‚Prezident Zelenskyj nás pozval.‘ Členové irské skupiny U2 uspořádali koncert v kyjevském metru

Číst článek

Na albu, ze kterého vyšly hity jako Apologize nebo Stop And Stare, OneRepublic pracovali dva a půl roku. Od roku 2007 se kapela stabilně zabydlela na prvních příčkách světových hitparád, ale třeba i ve filmech.

Její písně zazněly například ve snímku Čarodějův učeň s Nicolasem Cagem (Secrets) nebo ve filmu Jíst, meditovat, milovat s Julií Roberts.

Kapela zaujala fanoušky hlavně svou pozitivně znějící hudbou a taky silnými a melodickými refrény, které posluchači znají i z aktuální, v pořadí již páté desky Human.

„Jsme fanouškovskou kapelou, je to taková naše armáda. A důvod, proč ještě existujeme, jsou právě naši fanoušci. Díky nim máme stále inspiraci ke skládání nových písní,“ řekl v jednom z rozhovorů frontman kapely Ryan Tedder.

OneRepublic libeňskou arénu znají už z roku 2008. Tehdy ji vyprodal hudebník Lenny Kravitz a americká kapela mu dělala předskokana. Na úterním koncertu - tentokrát už ale jako hlavní hvězdy večera - by měli OneRepublic zahrát dvacet písní.

Jiří Štefl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme