Odešel v pokojném spánku v kruhu nejbližších. Gottova rodina zveřejnila zpěvákovo parte

Rodina Karla Gotta zveřejnila na oficiálním webu parte zpěváka, který zemřel 1. října ve věku 80 let. Ve smutečním oznámení Gottovi blízcí uvedli, že jejich milovaný manžel, otec a dědeček odešel po dlouhé a těžké nemoci „smířen, v pokojném spánku, v kruhu své nejbližší rodiny“.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na Bertramku se sjíždějí lidé z celé republiky položit květinu, zapálit svíčku.

S Karlem Gottem se veřejnost zatím loučí na Bertramce. Ulice před jeho vilou je plná svíček a květin. | Foto: Michaela Danelová | Zdroj: iROZHLAS.cz

Zpěvákova rodina v parte zmiňuje také, že v pátek se s populárním zpěvákem může od 8.00 do 22.00 rozloučit veřejnost v Paláci Žofín a v sobotu se od 11.00 uskuteční pohřeb se státními poctami a zádušní mše ve svatovítské katedrále na Pražském hradě.

Žofín při velkém zájmu prodlouží rozloučení s Gottem. Podle Babiše by mohlo přijet až 300 tisíc lidí

Číst článek

„Děkujeme všem, kteří s námi uctí jeho památku. Jeho hlas bude znít v našich srdcích navždy,“ uvedla jménem rodiny jeho manželka Ivana, jejich dcery Charlotte Ella a Nelly Sofie, již dospělé Gottovy dcery z předchozích vztahů Dominika a Lucie s manžely a vnuci Vojtěch a Jan.

„Nezemřel jsem, neboť vím, že budu žít stále v srdcích těch, kteří mě milovali,“ končí Gottovo parte, kterému dominuje černá barva a velká zpěvákova fotografie.

Páteční rozloučení na Slovanském ostrově začne v 08.00 a skončit by mělo ve 22.00, v případě velkého zájmu později. Už od noci bude pro veškerou dopravu uzavřeno Masarykovo nábřeží mezi Národním divadlem a Mánesem, na místě vznikne pěší zóna. Před žofínským palácem budou znít Gottovy písně stejně jako ve velkém sále, kde bude se státními poctami a vojenskou čestnou stráží vystavena rakev. Na stupínky pod ní i na stoly uprostřed místnosti budou lidé moci pokládat květiny. Mohou se také zapsat do kondolenční knihy.

V sobotu bude od 11.00 následovat zádušní mše ve svatovítské katedrále pro pozvané hosty. Zpěvákova rakev bude vystavena na katafalku opět se státními poctami a ceremoniálu se zúčastní Hradní stráž. Na obřad se kromě Gottových blízkých, kolegů a přátel chystají i členové české vlády, slovenský premiér Peter Pellegrini a další osobnosti veřejného života.

Parte zpěváka Karla Gotta. | Foto: Oficiální web Karla Gotta

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme