Hvězdy po celém světě se spojily proti klimatické krizi. 24hodinový hudební festival zahájil Elton John

New York, Los Angeles a Paříž spojily své síly nejen proti klimatické krizi, ale také proti hladomoru či nerovnosti v očkování. Na 24hodinovém koncertu Global Citizen Live vystoupily desítky hudebníků, ale také vědců a členů humanitárních organizací.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Global Citizen Live v Los Angeles

Global Citizen Live v Los Angeles | Zdroj: Reuters

Global Citizen Live je 24hodinový festival, který propojil více než 60 hudebníků po celém světě včetně New Yorku, Londýna Paříže a Soulu. Stojí za ním mezinárodní organizace Global Citizen usilující o ukončení extrémní chudoby, ve které podle jejích dat v současnosti žije na 700 milionů lidí.

Cílem koncertu je vybrat finanční prostředky na boj proti hladomoru, sexuálně podmíněnému násilí a koronaviru. Dary přislíbily organizace i vlády, ale třeba taky některé firmy jako Lego.

Akci zahájil Elton John, který vystoupil v sobotu večer pod Eiffelovou věží v Paříži. Britská legenda populární hudby se dlouhodobě angažuje v oblasti dostupnosti zdravotní péče. John založil třeba nadaci podporující inovativní přístupy k léčbě a prevenci viru HIV a onemocnění AIDS.

Na stejném pódiu vystoupil také například Ed Sheeran. Z New Yorku se dále připojili Jenifer Lopez, Coldplay, Camilla Cabello nebo Billie Eilish.

V Central Parku vystoupili i vévoda ze Sussexu Harry a jeho manželka Megan, kteří vyzvali k rovému přístupu k léčbě covidu-19. Přišel ale taky Edward Osborne Wilson - významný americký přírodovědec, který je považovaný za zakladatele sociobiologie.

Kateřina Havlíková, hyh Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme