Spice Girls se po sedmi letech vrací na pódium. Na comebackovém turné ale chybí Beckhamová

V 90. letech to byl dobře promyšlený marketingový tah, který vyšel. I tak by se dal popsat začátek kapely Spice Girls, která se ve středu vrací na koncertní pódia. Skupina ale nebude na jedné z letošních nejočekávanějších hudebních akcí kompletní, Victoria Beckhamová se totiž comebackového turné odmítla zúčastnit.

Dublin Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Spice Girls během modní přehlídky v roce 2007 v Hollywoodu

Spice Girls během modní přehlídky v roce 2007 v Hollywoodu | Foto: Mario Anzuoni | Zdroj: Reuters

Spice Girls se poprvé uviděly na konkurzu, který vyhlásili manažeři Bob a Chris Herbertové. Měli v plánu vytvořit dívčí odpověď na v té době už zavedené chlapecké kapely jako Take That a nebo East 17. Do konkurzu se přihlásilo 400 dívek, kterým bylo kolem 20 let.

S hudebním kritikem o Eurovizi: Přehlídka prázdných hloupostí. Když vítězí vizualita, hudba trpí

Číst článek

Každá z pěti dívek měla úplně jiný charakter, aby se s každou mohl ztotožnit jiný druh fanynky. A tak vznikly i jejich přezdívky, které jim zůstali dodnes - Melanie Brownové se říká Scary Spice a třeba Melanie Chisholmové Sporty Spice.

První singl Wannabe se stal okamžitě celosvětovým hitem. V roce 1996 dobyl první příčky hitparád v 37 zemích. Nakonec vydaly tři studiová alba. To poslední z roku 2000 už ale nahrály bez Geri Halliwelové. Ve stejném roce se taky kapela rozpadla. Pokoušely se pak o sólovou kariéru, ne každé se ale podařila.

Dvě písně na olympiádě

Po letech odmlky se Spice Girls v roce 2012 překvapivě objevily na zahajovacím ceremoniálu Letních olympijských her v Londýně. Na stadion přijely v typických londýnských taxících a zazpívaly dvě písničky. Bylo to naposledy, kdy fanoušci viděli pětici zpívat pohromadě.

V listopadu minulého roku v krátkém videu na internetu kapela oznamuje svůj návrat. Sedí v televizním studiu, ale jsou jenom čtyři. Victoria Beckhamová se totiž comebackového turné nezúčastní.

Spice Girls vystoupí třeba v Manchesteru, Edinburghu a nebo Londýně a jak už dříve pro britskou stanici ITV řekla zpěvačka Mel B - po britském turné by mohlo následovat i celosvětové - to ale ještě nebylo oznámeno.

Jiří Štefl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme