Světová show na největším koncertu zpěvačky Lenny. Fanoušky pozdravil i člen skupiny Linkin Park

Tak dlouho koncert odkládala, až musela několikrát změnit i celou jeho dramaturgii. Česká zpěvačka Lenny, ale i její fanoušci se konečně dočkali. V pražském O2 universum ve čtvrtek večer zazněly největší hity, ale i novinky z desky Heartbreak Culture.

Tento článek je více než rok starý.

Reportáž Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Svůj největší koncert ve své kariéře začala zpěvačka Lenny připravovat už v roce 2020, kdy ji vyšla deska Weird&Wonderful. S příchodem koronavirové pandemie se ale její plány musely rušit a následně i několikrát měnit.

V době, kdy čekala na svůj největší sólový koncert v kariéře, totiž napsala a nahrála třetí album Heartbreak Culture, díky kterému se výrazně změnila i celá dramaturgie koncertu. A slovo „díky“ je zde opravdu na místě. Lenny s ním totiž výrazně dospěla.

Koncert v O2 universum, kterému v publiku přihlížela i matka Lenny Lenka Filipová, ale začal písní All My Love z EP desky z roku 2013. Pak už ale následovaly ve svižném tempu skladby Enemy, Bones a Animal.

Zazněly největší hity, ale i novinky | Foto: Tony Košař

Lenny je jedna z mála tuzemských interpretek, které se podařilo navázat kontakt i se zahraničními producenty. Jedním z těch nejvýraznějších je i Mike Shinoda, americký hudebník, a především klávesista a kytarista z kapely Linkin Park. Před písní Lithium, kterou zpěvačce produkoval, pozdravil přítomné fanoušky pomocí nahraného videovzkazu.

„Jsem rád, že vás můžu alespoň touto cestou pozdravit. Je to píseň, kterou jsme vytvořili společně i díky vám, fanouškům. Chtěl bych vám proto vyjádřit můj obdiv,“ řekl na videu Mike Shinoda.

Kromě dravého zpěvu Lenny doprovodila celý koncert i světově nasvícená show, za kterou by se nemusel stydět žádný interpret. Každý tón v písni měl i svůj jasný světelný odraz.

Největší koncert kariéry Lenny připravovala od roku 2020 | Foto: Tony Košař

„Jsem opravdu moc ráda, že jste dnes večer přišli. Jako zpěvačka a textařka ráda vidím, jak vás moje muzika zasahuje. Plníte mi můj dětský sen,“ prohlásila Lenny.

Velkým překvapením byla klavírní část. Málokdo čekal, že se doprostřed hlavního parketu spustí květinami nazdobené piano, na které Lenny zahrála tři písně.

O velký závěr se pak za doprovodu ohňových efektů postarala píseň Hell.o, se kterou Lenny prorazila nejen v tuzemských rádiích, ale i v těch italských.

Velký závěr za doprovodu ohňových efektů | Foto: Tony Košař

Jediným hostem největšího koncertu Lenny byl raper Marpo, kterému sice na začátku společné písně nefungoval mikrofon, pak ale všichni jasně a zřetelně slyšeli: „Není tady nikdo jako Lenny, kdo by u nás dělal hudbu s takovou láskou jako ona.“

Po koncertu v O2 universum se Lenny chystá vydat opět do klubů. Nová vystoupení fanouškům slibuje na jaro 2023.

Jiří Štefl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme