Do Prahy zamíří na podzim Shaggy se Stingem. Příští rok dorazí Maroon 5

Do pražského Fora Karlín se 16. listopadu chystá Sting a Shaggy. Dvojice představí společné album 44/876 i největší hity ze svých předchozích kariér. Za pořádající agenturu Live Nation o tom v úterý informoval Pavel Novák. Do O2 areny pak 5. června příštího roku dorazí kapela Maroon 5. Americká kapela zahraje poprvé v Česku v rámci svého turné k desce Red Pill Blues.

Tento článek je více než rok starý.

Video Praha (Aktualizováno: 19:20 29. 8. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sting a Shaggy na koncertě v Itálii

Sting a Shaggy na koncertě v Itálii | Zdroj: Profimedia

„Po úspěšném evropském letním turné a severoamerickém podzimním turné představí Sting & Shaggy své společné živé dynamické vystoupení i ve třech východoevropských městech a jedním z nich bude naše hlavní město," uvedl Pavel Novák za pořádající agenturu Live Nation. Kromě Prahy vystoupí Sting a Shaggy v Lodži a Gdaňsku v Polsku.

Spojení dvou umělců nabídne nejen písně z nedávno vydaného společného alba 44/876, ale i jejich neslavnější hity jako Every Breath You Take, Englishman In New York, Message In A Bottle, Mr. Boombastic a další.

Sting a Shaggy zpočátku spojili síly k nahrání nové písně Don‘t Make Me Wait, a to jako poctu karibským zvukům, které ovlivnily oba umělce. Spolupráce nakonec skončila nahráním celého alba.

Názvem desky hudebníci odkazují na telefonní kódy dvou zemí, konkrétně 44 pro Spojené království, Stingovo místo narození, a 876 pro Jamajku, rodiště Shaggyho. Nová deska byla kladně přijata, a tak letos v květnu vyšlo album 44/876: The Remixes, které přináší různorodou škálu remixů písní z desky.

Našla se píseň Micka Jaggera z roku 1972. Romantickou baladu Fragile nazpíval s Carly Simonovou

Číst článek

Stinga a Shaggyho na nadcházejícím turné doprovodí Stingovi hudebníci Dominic Miller (kytara), Josh Freese (bicí) a Rufus Miller (kytara) a dále pak členové kapely Shaggyho Melissa Musique (doprovodné vokály), Gene Noble (doprovodné vokály) a Kevon Webster (klávesy).

Maroon 5 v čele s Adamem Levinem

Sedmičlenná kapela z Los Angeles Maroon 5 funguje pod tímto názvem od roku 2001. O rok později jim vyšlo album Songs About Jane, které přineslo průlomový hit This Love, po kterém následoval další úspěšný singl She Will Be Loved. Kapela i díky této desce získala v roce 2005 prestižní cenu Grammy v kategorii Nejlepší nový umělec.

Svou pozici potvrdili Maroon 5 v čele se zpěvákem Adamem Levinem v roce 2007 deskou It Won‘t Be Soon Before Long a dále alby Hands All Over (2010), Overexposed (2012) a pátou studiovou nahrávkou V, která vyšla o dva roky později.

Aktuálně mají Maroon 5 na trhu šesté studiové album Red Pill Blues, které vyšlo na sklonku loňského roku. Deska byla přijata odbornou kritikou spíše chladně, ale doposud vydané singly potvrzují, že fanoušci kapelu neopustili. Po hitu What Lovers Do se do rádiového éteru v těchto týdnech protlačila novinka Girls Like You. 

Kapela, která dosud prodala více než 75 milionů singlů a alb, je od letošního března na turné po Americe a v příštím roce se vydá do Evropy. V roli hosta se představí norská zpěvačka Sigrid, vítězka letošního ročníku prestižní soutěže BBC Music Sound of 2018.

Koncerty v Praze

Ricky Martin: 9. září 2018, 02 arena, Praha

Shania Twainová: 6. října 2018, 02 arena, Praha

Sting a Shaggy: 16. listopadu 2018, Forum Karlín, Praha

Nightwish: 19. listopadu 2018, 02 arena, Praha

Lucie: 22. a 23. a 24. lidstopadu 2018, 02 arena, Praha

Within Temptation: 11. prosince 2018, Forum Karlín, Praha

Good Charlotte: 11. února 2019, Forum Karlín, Praha

Elton John: 7. května 2019, 02 arena, Praha

Maroon 5: 5. června 2019, 02 arena, Praha

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme