Sérii pátečních Koncertů pro jiné myšlenky završily hity Beatles, filmové melodie a překvapení

Když jí bylo 14 let, rozhodla se Petra Soukupová, že v Polici nad Metují založí vlastní symfonický orchestr. Dnes má kolem sebe 65 amatérských muzikantů, kteří hrají bez nároku na honorář a dokázali si uchovat radost ze společného hraní třeba i na ulici.

Hradec Králové (Aktualizováno: 20:04 28. 8. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ze svého současného turné si PSO (Police Symphony Orchestra) odskočil do Hradce Králové a zahrál v pátek po 18.30 živě na Radiožurnálu slavné melodie, ale také jedno hudební překvapení, které spojilo symfonický zvuk s náladou letního táboráku.

Repertoár téhle největší „pouliční kapely“ je multižánrový, tak aby si každý z posluchačů přišel na své - pop, rock, filmová hudba, jazz, klasika.

Police Symphony Orchestra založila v roce 2010 v Polici nad Metují tehdy čtrnáctiletá Petra Soukupová se svým bratrem Jakubem. Dnes orchestr sdružuje mladé muzikanty a další dobrovolníky z celého Královéhradeckého kraje. Všichni se mu věnují ve svém volném čase bez nároku na jakýkoliv honorář.

Během devíti let odehráli přes 80 koncertů, včetně mnoha benefic. Podpořili opravu varhan v Polici nad Metují, koupili noty v Braillově písmu pro nevidomého trumpetistu Marka a od roku 2014 organizují benefiční koncerty pro Nadační fond Hospital Broumov.

Všechny koncerty můžete sledovat živě na webu Radiožurnálu nebo na našem Facebooku.

Anna Duchková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme