Koncertní konec léta. Do Prahy se vrátí Japandroids, The Offspring či X Ambassadors

Prázdninové období patří více festivalům než klubovým vystoupením. Závěr léta ale bude koncertně bohatý. Vrací se kanadští rockeři Japandroids i nezávislí alternativci Deerhoof. Po roce se do Česka vrátí taky X Ambassadors a The Offspring.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Koncertní premiéry v závěru léta. Vrací se kanadští rockeři Japandroids i nezávislí alternativci Deerhoof.

Koncertní premiéry v závěru léta. Vrací se kanadští rockeři Japandroids i nezávislí alternativci Deerhoof. | Foto: Redd Angelo | Zdroj: Fotobanka Unsplash

Japandroids se do Prahy vrací po pěti letech. V pondělí 21. srpna vystoupí ve Futurum Music Baru. Kanadská dvojice debutovala v roce 2009 deskou Post-Nothing. Výrazný zájem vyvolala jejich druhé album Celebration Rock, která si našlo své místo v nejrůznějších žebříčcích nejlepších desek. S poslední nahrávkou Near To The Wild Heart Of Life to bylo trochu složitější a její dokončení trvalo několik let. Vyšla až letos na začátku roku.

Ve stejný den vystoupí v klubu Roxy X Ambassadors, kteří představí kromě svých hitů Renegades nebo Unsteady letošní singly z chystané novinky. Na jejich první pražské show je doprovodí londýnský písníčkář Jordan Mackampa.

X Ambassadors se ukázali na pódiu před rokem na královehradeckém festivalu Rock For People. Tam vystoupili i kalifornští The Offspring. Ti přijedou do Prahy o dva dny později, 23. srpna zahrají v Malé sportovní hale.

Po dvou letech se do Prahy vrací taky Deerhoof. Noise-popová skupina měla přijet už před půl rokem, koncert byl ale přeložen na pátek 25. srpna do Underdogs'. Na pódiu je doplní stejně jako před před devíti lety v MeetFactory alternativní česká kapela OTK. Druhou předkapelou jsou jihočeští India.

Phantogram a Nicolas Jaar v Česku poprvé

V úterý 22. srpna navštíví pražský Palác Akropolis Američani Phantogram. Styl newyorské dvojice je těžké zařadit. Ve své hudbě využívají elektroniku stejně jako kytary. Zároveň se nebrání ani R&B a hip hopu, což dokázali i s rapperem Big Boiem v projektu Big Grams. Skupina má za sebou turné se skupinami the xx, Beach House nebo Future Islands, na svém kontě mají tři studiová alba. Poslední, nazvané Three vydali loni na podzim.

O den později se vyprodanému Roxy představí chilsko-americký elektronický mág Nicolas Jaar. Ten už sice v Česku sice vystupoval s projektem Darkside, sólově je tu ale poprvé. I když vydal pouze dvě regulérní alba, jeho diskografie čítá další desítky singlů, remixů a kompilací.

Český závěr prádznin

Před dvěma lety natočili táborští Please The Trees desku Carp. Tu křtili ve stylu výlovů a maškarních rejů v karlínském Přístavu 18600. Na místo se vrací i letos – ve čtvrtek 24. srpna tu představí videoklip, který vznikl právě na zmiňovaném křtu.

Na konci prázdnin se představí i dvě aktuální tváře domácího hip hopu. Ve vršovickém klubu Ankali zahrají 25. srpna členové labelu Opak dissu. Na akci představí kolektiv svůj nový videoklip FABIA TRAP.

O pět dní později se na Stalinu zase ukáže pod širým nebem Stříbrný Rafael. Všestranný umělec se věnuje různým hudebním žánrům, momentálně ho nejvíc baví styl, ve kterém kombinuje jižanský trap i české písničkářství. I když obsahuje výsledná tvorba notnou dávku nadsázky, nechybí ani chytře napsané texty, což dokazuje Stříbrný Rafael na svém aktuálním albu Neplecha.

Poslední prázdninový den patří v JazzDocku skupině Lanugo. Ta oslavila loni deset let. V jejich hudbě se propojuje moderní jazz s popem a elektronikou, intimní momenty střídají hravé taneční party. Poslední singl Rosetta vydali hudebníci letos na jaře.

Ondřej Bambas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme