VIDEO: Ze zkušebny, pohovky i prázdného sálu. Hudebníci v době koronaviru koncertují online

Hudebníci České filharmonie vystoupili v pražském Rudolfinu na benefičním koncertu pro dvě pražské a dvě brněnské nemocnice bojující s epidemií koronaviru. Kvůli zákazu pořádání společenských akcí hráli před prázdným hledištěm | Foto: Petr Kadlec | Zdroj: Česká filharmonie

V době, kdy nemohou lidé navštěvovat koncerty, nabízejí muzikanti živé koncerty online. Někteří se tím zapojili do sbírek na pomoc pro organizace pomáhající lidem těžce zasaženým pandemií COVID-19 nebo na nákup potřebných zdravotnických pomůcek. Řada interpretů přitom hraje svým fanouškům na přání živě ze zkušeben nebo svých domovů.

Tento článek je více než rok starý.

PŘEHLED Internet Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká filharmonie

Sobotní benefiční koncert Pomáháme s Českou filharmonií vynesl přes 4,5 milionu korun pro nemocnice a představil platformu Spojujeme Česko. Vybrané peníze poslouží na nákup potřebných zdravotnických pomůcek Nemocnice na Homolce, Fakultní nemocnice v Motole, Fakultní nemocnice Brno a Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně.

Ewa Farna

Monika Absolonová

Pavel Šporcl

Wohnout

Mňága a Žďorp

Ventolin

V rámci Karanténa Session, pop-up formátu Radia Wave, zahrál ze svého obývacího pokoje „diskovědec“ Ventolin. V dalších dílech Karanténa Session vystoupí zpěvačka Never Sol, písničkář Kittchen nebo producent Aid Kid.

Miro Žbirka

Mirai

Vypsaná fiXa

Spolu doma

Iniciativa Global Citizen ve spolupráci se Světovou zdravotnickou organizací zahájila sérii virtuálních koncertů #TogetherAtHome (Spolu doma), které mají mezi lidmi propagovat takzvané sociální distancování a správné hygienické návyky.

Všechna domácí vystoupení, ke kterým se kromě frontmana britské kapely Coldplay Chrise Martina připojili také zpěváci Hozier, Camila Cabello, John Legend nebo frontman kapely Bastille Dan Smith, najdete na YouTube.

Chris Martin (Coldplay)

Hozier

Koncert z obýváku

Billie Eilish zpívala na pohovce, Elton John hrál na klávesy, které patří jeho dětem, a Backstreet Boys harmonicky ladili z pěti různých míst, zatímco se společně s desítkami dalších muzikantů zapojili do netradičního koncertu, který v noci na pondělí odvysílala americká televize Fox.

Cílem hodinového pořadu, který běžel bez reklam, bylo získat peníze pro organizace pomáhající lidem těžce zasaženým pandemií COVID-19, pozvednout trochu pokleslou náladu a připomenout Američanům, aby si myli ruce a drželi si od sebe odstup, napsala agentura Reuters.

Mezi dalšími, kdo vystoupili u sebe doma v rámci koncertu iHeart z obývacích pokojů pro Ameriku, byla také Mariah Careyová, Camila Cabello, Alicia Keys, Shawn Mendes a Sam Smith.

kro, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme