Kulturní tipy: Pražské jaro z Národního technického muzea nebo benefice Police symphony orchestra

Na řadu divadelních souborů už v sále nečeká jen kamera na livestream a prázdné sedačky. Hlediště opět zaplňují diváci a některým hercům tak končí divadelní karanténa. Své úplně poslední online čtení má na poslední květnový den naplánované třeba Divadlo Viola. Nejen to přinášejí nedělní kulturní tipy Radiožurnálu.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kytarista Lukáš Sommer

Kytarista Lukáš Sommer | Foto: Vojtěch Havlík | Zdroj: Český rozhlas

Divadlo Viola

Slova Jiřího Suchého, že „Trocha poezie nikoho nezabije“, si vzalo k srdci pražské Divadlo Viola. V krátkých videích na facebooku předčítali od začátku května své oblíbené básně třeba herci Jiří Langmajer, Václav Kopta nebo Taťána Medvecká.

Na červen už Viola plánuje znovuotevření svého sálu, do kterého ale z bezpečnostních důvodů vždy bude smět maximálně 40 diváků. Svůj návrat na scénu oslaví divadlo programem U klavíru Václav Kopta. Ten písničkami a vyprávěním připomene atmosféru poetické vinárny ve Viole, ale i svůj slavný rod nebo šansony. Stream zde.

Pražské jaro

Hudební program nabízí festival Pražské jaro. V rámci jeho letošního online ročníku vysílá z Národního technického muzea kytarista Lukáš Sommer. Ten v roce 2011 pro festival na objednávku napsal flétnový koncert s názvem Dopis otci a stal se tak vůbec nejmladším osloveným autorem v historii Pražského jara. Nedělním programem diváky a posluchače provede moderátor Ondřej Havelka. Vysílání můžete sledovat na webu Pražského jara od 20.00.

Police Symphony Orchestra

Své pravidelné vysílání nevynechá ani online festival Kultura žije. Ten pro nedělní večer nabízí benefiční koncert souboru Police Symphony Orchestra, který má na svém repertoáru kromě swingových a klasických skladeb třeba i populární písně z filmů - třeba kultovních Starců na chmelu. Část výtěžku z nedělího vystoupení na Mall.tv věnuje orchestr na rozvoj kulturního života na Policku a Broumovsku. Přenos začíná od 20.00.

Kina už jsou skoro kompletní

České kinosály od jejich znovuotevření plní hlavně dokumentární hit V Síti. Ten má u nedělního data v programu napsaný třeba olomoucký Metropol, brněnské Kino Lucerna, Biocentral v Hradci Králové, nebo pražské Kino Pilotů. Nový snímek Emma nabízí ostravské Kino Luna a v Českých Budějovicích můžete v Kotvě navštívit nesnesitelnou domovní schůzi prostřednictvím filmu Vlastníci.

Josef Kaňka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme