Kytarista české skupiny Taxmeni zemřel během koncertu přímo na pódiu

Českou kapelu Taxmeni zasáhla tragická zpráva. Kytarista skupiny Karel Mrkvička zemřel při sobotním koncertu na festivalu country hudby v západoslovenských Jaslovských Bohunicích. Na sociální síti Facebook o tom informovala sama kapela i pořadatel festivalu.

Tento článek je více než rok starý.

Praha/Jaslovské Bohunice Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kytary. Ilustrační foto.

Kytary. Ilustrační foto. | Foto: Tomáš Vodňanský | Zdroj: Český rozhlas

„Jsou zprávy, které se nepíšou lehce. Včera večer nás náhle opustil náš kamarád a kolega Karel Mrkvička. Čest Tvojí památce, kamaráde,“ informovala na sociální síti Facebook česká kapela Taxmeni.

„Zpěvák a kytarista Karel Mrkvička náhle zkolaboval na pódiu. I přes okamžitou pomoc svůj boj prohrál," uvedl na pořadatel Countryfestu Bohunice. Portál Pluska.sk napsal, že organizátoři se rozhodli festival předčasně ukončit.

Skupina Taxmeni vznikla v roce 1970 a v minulosti vyhrála několik amatérských soutěží včetně prestižního festivalu Porta. Kapela se původně věnovala spíše trampské hudbě a později se přiklonila k modernímu country stylu, známá je také tématy z vojenského prostředí.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme