Operní dům La Scala zrušil zahájení nové sezony, pěvci i orchestr jsou v karanténě

Milánský operní dům La Scala zrušil tradiční zahájení nové sezony plánované na 7. prosince. Důvodem jsou vládní restrikce i šíření koronavirové nákazy mezi pěvci a hudebníky, informovala agentura AP.

Tento článek je více než rok starý.

Milán Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

2020-06-21t000000z_9_201105-073721_ada.JPG

Na programu zahajovacího galavečera, který je považován za jeden z vrcholů italské kulturní sezony, měla být Lucie z Lammermooru (ilustrační foto) | Zdroj: Reuters Connect

Představenstvo La Scaly se ve středu usneslo, že momentální epidemická situace spolu s vládními opatřeními proti šíření nákazy, která zahrnují uzavření divadel, neumožňují uvést premiéru na veřejnosti ani v požadované kvalitě.

‚Reakce na bláznivou dobu.‘ Umělci vyjadřují názor na současnou společenskou situaci skrze hudební klipy

Číst článek

Na programu zahajovacího galavečera, který je považován za jeden z vrcholů italské kulturní sezony, měla být Lucie z Lammermooru. La Scala však oznámila, že se toto představení odsouvá, stejně jako řadu dalších v následujících dnech. Zahájení sezony u příležitosti svátku sv. Ambrože se tradičně účastní vrcholní politici, podnikatelé a další osobnosti veřejného života.

Operní dům minulý týden oznámil, že se celý orchestr musel uchýlit do karantény, neboť devět hudebníků bylo pozitivně testováno na covid-19. Pěvkyně a pěvci se již dříve do karantény odebrali poté, co se koronavirem nakazilo 18 členů sboru.

Italská vláda říjnovým dekretem zavřela na několik týdnů všechna divadla, kina a koncertní sály. Zavřít pro veřejnost musejí od pátku až do 2. prosince také italská muzea.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme