Na mých koncertech se často pláče, můžete na nich být sami sebou, říká zpěvačka Lenka Nová

Kdybyste ji označili za šansoniérku, zřejmě by vás nepochválila. V tomto má totiž zpěvačka Lenka Nová jasno: „Šanson považuju za něco dramatického, patetického. Této poloze se vyhýbám, moje sdělení je v trochu jiném ranku,“ popisuje v rozhovoru s Lucií Výbornou.

Tento článek je více než rok starý.

Host Lucie Výborné Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lenka Nová není další z „obyčejných“ zpěvaček. Podobně jako třeba rappeři, i ona považuje písně především za způsob, jak vyprávět příběhy. „Na albu Čtyřicítka mám dokonce píseň Lilie, která je taky tak trochu rap,“ usmívá se.

Intimní představení

Ve vyprávění svých písňových příběhů je Lenka Nová velmi dobrá. A dokazuje to i fakt, že se na jejích koncertech často pláče.

„Mé koncerty nabízejí možnost být sám se sebou. Přijďte, posaďte se, vypněte si telefony, odstřihněte se od vnějšího světa a nechte proudit emoce… Na mě je občas kolem velmi mnoho vjemů a vědomě se to snažím eliminovat. Moje koncerty jsou pro to příležitost,“ vysvětluje.

Takže zatímco jiní dnes inzerují velké show a orchestry, které si pak návštěvníci natáčejí na mobil, ona jde jinou cestou. „Snažím se okamžiky opravdu prožívat. Samozřejmě občas něco natočím na mobil, ale snažím se to omezovat,“ svěřuje se.

Na její koncert se ale nebojte. Kromě smutných písní do svých představení zařazuje i veselé písně nebo komentáře ze života. 

Lucie Výborná, Alžběta Švarcová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme