Na pražském Metronomu vystoupí Macklemore. Festival bude poprvé trvat tři dny

Další hvězdou festivalu Metronome Prague, jehož pátý ročník se na pražském Výstavišti uskuteční 18. až 20. června, bude americký rapper Macklemore. Doplní tak již dříve ohlášenou britskou skupinu Underworld, amerického zpěváka, textaře a multiinstrumentalistu Becka a další zahraniční i české hudebníky. V pátek o tom informoval pořadatel festivalu David Gaydečka.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Macklemore na Hip Hop Kempu 2012

Macklemore na Hip Hop Kempu 2012 | Foto: Pavel Cyprich

Festival, který bude letos poprvé třídenní, Macklemore svým vystoupením otevře 18. června. „Každý rok naši hudební dramaturgii přibližujeme velkým festivalům v zahraničí, aby lidé nemuseli za světovou muzikou dojíždět. Macklemore je dalším důkazem, že se nám tuto vizi daří naplňovat,“ uvedla dramaturgyně festivalu Barbora Šubrtová.

Metronome Festival završili hvězdní Kraftwerk, ohlas publika sklidila i skotská kapela Primal Screm

Číst článek

Hudebník ze Seattlu Macklemore, vlastním jménem Ben Haggerty, se proslavil klipem Thrift Shop, který na YouTube zhlédlo více než 1,3 miliardy uživatelů. Za debutové album The Heist a singl Thrift Shop obdržel společně s producentem Ryanem Lewisem před šesti lety čtyři ceny Grammy.

V České republice se představil v roce 2018 na závěrečném dnu festivalu Aerodrome v Panenském Týnci. Rok předtím vydal zatím své poslední album Gemini.

Krajina plná zážitků

Po čtyřech ročnících se oficiální název festivalu změnil na Metronome Prague - Music and Arts Fair. Jeho přípravný tým rozšířil promotér Serge Grimaux. „Akce bude mnohem víc než jen hudební festival. Chci, abychom vytvořili kouzelnou krajinu plnou zážitků a momentů, ve které se návštěvníci budou cítit jako Alenka v říši divů,“ uvedl Grimaux, který v Praze pořádal koncerty The Rolling Stones, Michaela Jacksona nebo Davida Bowieho.

Zlikviduje nová vlna EET české letní festivaly? Pořadatelé žádají ministerstvo o výjimku

Číst článek

Mezi nově ohlášenými jmény je také londýnské indiepopové duo Oh Wonder, které debutovalo v roce 2015 eponymním albem, po jehož vydání se dvojice stala senzací klubů. Dalším oznámeným je Mikolas Josef, který reprezentoval Česko na Eurovision Song Contest, kde se umístil na šestém místě.

Z českých interpretů se dále představí Lenny, Kafka Band, Moimir Papalescu a Nihilists, Tomáš Klus nebo kapela Tata Bojs, která zahraje na Křižíkově fontáně na nové scéně s názvem H20, kterou navrhne její frontman Milan Cais.

Loňský čtvrtý ročník festivalu nabídl pět hlavních a deset doprovodných scén. Vystoupili mimo jiné britská kapela Morcheeba, bývalý frontman britské popové kapely Oasis Liam Gallagher, slovenská elektronická písničkářka Katarzia, česká Khoiba nebo Pražský výběr. Program dvoudenního festivalu završila elektronická 3D show průkopnických Kraftwerk.

První ročník Metronome se na Výstavišti konal v roce 2016 s hlavními hvězdami Iggy Popem a kapelou Foals. O rok později lidé přišli hlavně na Stinga a Kasabian a v roce 2018 na Johna Calea, Davida Byrnea či kapely Chemical Brothers a Massive Attack. Návštěvnost festivalu podle pořadatelů vzrostla ze 7500 diváků v prvním ročníku na loňských přibližně 20 000.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme